vers fruit van de barbecue
Fashion

Vers fruit van de barbecue

Het heerlijke weer staat weer voor de deur dus de bbq mag weer uit de schuur getrokken worden. Het is tijd om je al voor te bereiden op het heerlijke bbq seizoen en wat nieuwe recepten toe te voegen voor de heerlijke bbq avonden. Een grote trend op het gebied van barbecuen is barbecue fruit. Vers fruit van de barbecue is iets dat in andere landen zoals de Verenigde Staten (Hawaii) Cuba, Indonesië en Argentinië al jaren wordt gedaan maar deze trend is nu ook naar Nederland overgewaaid. En wij snappen wel waarom, want er is niks verfrissenders dan een stuk vers fruit van de bbq op een warme zomerse dag.

Vers fruit van de barbecue voor iedereen

Het fijne aan vers fruit van de bbq is, is dat het door iedereen gegeten kan worden. Ook door die ‘moeilijkere eters’ in je vriendengroep. Er is niemand die nu nog zal zeuren over het feit dat hij vegetarisch, veganistisch is of een gluten allergie heeft of lactose intolerant is en niet zeker weet of er genoeg lekkers op de bbq zal zijn. Bbq fruit is voor iedereen! Denk bij barbecue fruit aan alle fruitsoorten, geen enkel fruit hoeft buitengesloten te worden. Wat vind jij nou echt lekker? Druiven, bananen, mango, ananas? Je kan het allemaal op de gril gooien, no problem! Elk fruit valt in de categorie bbq fruit. 

Gemarineerd barbecue fruit

Hou jij wel van een lekker gemarineerd stukje vlees? Dan ga jij een lekker gemarineerd stukje fruit ook lekker vinden. Vers fruit van de bbq mag ook best gemarineerd worden. De beste tip die wij je kunnen geven is om met tegenovergestelde smaken te werken. Als je een zoetige fruitsoort kiest, maak deze dan niet zoeter, maar voeg er bittere of zoutige elementen aan toe. Als je bijvoorbeeld een ananas kiest als jouw vers fruit van de barbecue, combineer deze dan met wat zout en chili kruiden. Van nature is de ananas vrij zoet en sappig. Besprenkel deze eerst met wat olijfolie, of sesam olie en strooi er dan wat zeezout op en chili vlokken. Gril ze nu 2-3 minuten per kant en je zult heerlijke ‘ananas steaks’ hebben.

Fruit saté

Ga je liever voor gegrild fruit dat je aan een saté prikker hebt gerijgd? Wissel dan per stokje een stukje banaan, druiven en mango met elkaar af. Zijn ze gegrild? Dip deze dan in wat saté saus. Een heerlijke vegetarische variant op de saté die je nog nooit eerder hebt gegeten, maar die zeker naar meer zal smaken!

Reacties uitgeschakeld voor Vers fruit van de barbecue