orange is the new black
Tips

Waarom Orange is the New Black echt een aanrader is

De serie Orange is the New Black zal je vast niet ontgaan zijn als je een abonnement op Netflix hebt (gehad), want deze serie was een van de eerste zogeheten Netflix Originals en is na zes seizoenen (en een laatste zevende in aantocht) nog steeds een van de best bekeken series op Netflix. Heb jij deze serie nog nooit gekeken? Dan raden wij echt aan om dit toch te doen, en wel om de volgende redenen!

1. Combinatie tussen humor, spanning en drama

De meeste mensen die naar de Netflix serie Orange is the New Black kijken, houden sowieso wel van comedyseries dus je kunt heel wat humor verwachten. De dialogen zijn heel scherp en er wordt veel gerefereerd naar hedendaagse actualiteiten, maatschappelijke kwesties en de Amerikaanse popcultuur. Verder vormen relaties een groot deel van het plot. Of het nu om een romantische relatie tussen twee gevangenen of tussen een gevangene en een bewaker gaat: het kan allemaal in de serie Orange is the New Black! Ook zul je bijvoorbeeld veel relatiedrama zien tussen de gevangenen en hun familie buiten de gevangenis. Dit zorgt dus ook voor de nodige spanning en drama waardoor je deze serie zeker wilt bingewatchen

2. (Losjes) gebaseerd op waargebeurde verhalen en echte mensen

Natuurlijk blijft de serie Orange is the New Black een fictieve serie, maar het is wel gebaseerd op het gelijknamige memoir van Piper Kerman. Kerman moest zelf een jaar de gevangenis in vanwege drugssmokkel en geld witwassen en schreef op basis van haar ervaringen in de gevangenis een boek. Van dit boek is uiteindelijk de Netflix serie Orange is the New Black gemaakt. In de serie is het personage Piper Chapman dus gebaseerd op Kerman en verder zijn er ook een aantal andere personages losjes gebaseerd op mensen die echt bestaan. 

3. Interessante achtergrondverhalen van personages

De serie Orange is the New Black slaagt erin om interessante achtergrondverhalen van de personages neer te zetten. Alle gevangenen hebben zo hun eigen struggles meegemaakt toen ze jonger waren en in de serie zie je deze verhaallijnen terug in flashbacks. Zo begrijp je als kijker dus ook beter hoe een personage zo geworden is zoals ze nu is. Of het nu aan hun opvoeding lag of aan de combinatie van naïviteit en de omgang met verkeerde mensen: het is interessant om te zien hoe de mensen in de serie Orange is the New Black uiteindelijk in de gevangenis terecht zijn gekomen. 

4. Girl Power!

De Netflix serie Orange is the New Black speelt zich af in de fictieve gevangenis Litchfield waar alleen vrouwen gevangen zitten. Ernstige zaken zoals moorden, drugssmokkel en mishandelingen komen allemaal voorbij, maar wel met een vrouwelijke twist. Zo werd er in de serie bijvoorbeeld sigaretten gesmokkeld in tampons, waar de gevangenisbewakers natuurlijk niet snel zullen kijken. De serie laat hiermee dus ook zien dat vrouwen net zo erg als mannen kunnen zijn wanneer het op criminaliteit aankomt. Best een originele invalshoek, gezien er relatief weinig andere series zijn die voornamelijk gebaseerd zijn op vrouwelijke criminelen.

Reacties uitgeschakeld voor Waarom Orange is the New Black echt een aanrader is