fabeltjes waar je in trapt
Tips

10 fabeltjes waar jij waarschijnlijk ingetrapt bent

Een misverstand is zó de wereld in geholpen, dat blijkt wel uit deze fabeltjes waar jij hoogstwaarschijnlijk ingetrapt bent. Neem het jezelf niet kwalijk, wij net zo goed! 

1. Frankenstein is niet de naam van het monster

Zo heet de dokter die Frankenstein gemaakt heeft. Hij heet niet voor niks Frankenstein’s monster. Of maakt dat Frankenstein juist het monster? Hmm, iets om over na te denken…

2. Goudvissen kunnen veel langer dan 5 seconden iets onthouden

Deze mooie huis-tuin-en-keuken-vissen kunnen juist maandenlang dingen onthouden en herkennen ook hun eigenaar. Als jij stiekem hoopte dat jouw visje niet doorhad dat hij in zo’n kleine kom leeft, omdat hij het vijf seconde later toch vergeten hebt, had je het mis. Tijd om mooi aquarium te kopen dus!

3. Je hoeft je bloedtype niet te weten als je in het ziekenhuis belandt

Als je bang was dat je in het ziekenhuis niet geholpen kon worden, omdat je jouw bloedtype niet weet, kan je deze zorgen laten varen. In het ziekenhuis zoeken ze hoe dan ook uit welk bloedtype je hebt, want ze kunnen natuurlijk niet riskeren dat je het per ongeluk verkeerd hebt. 

4. Je kan tandenpasta beter laten zitten na het poetsen

Sommige mensen denken dat het schadelijke stoffen in tandpasta zitten waardoor je tandenpasta grondig moet uitspoelen na het poetsen. In werkelijkheid kan je beter niet spoelen met water, zodat de tandenpasta na het poetsen nog zijn werk kan blijven doen.  

5. Je kunt de Chinese Muur helemaal niet zien vanuit de ruimte

Volgens NASA dan, hè. En wie weet het nou beter dan zij? Klinkt eigenlijk best logisch, anders kon je snelwegen ook wel zien liggen. Ach, het idee was leuk. 

chinese muur vanuit de ruimte

6. Gladiatoren vermoordden elkaar echt niet tijdens elk duel

Het was een heuse sport met scheidsrechters en de gladiatoren werden gezien als helden. Eigenlijk net voetbal, maar dan nét een beetje rauwer. Als ze elkaar steeds zouden vermoorden, zou het slecht zijn voor de zaken. Ook toen werd er namelijk al flink geld betaald door sponsoren. Net zoals voetbal dus. 

7. Napoleon was niet klein

Voor huidige begrippen was het een klein mannetje, want hij was zo’n 1,68 groot. In die tijd was dat echter niet zo klein. Dit beeld is gecreëerd door Britse propaganda en hardnekkig blijven hangen. 

8. Einstein was niet slecht in wiskunde en zeker geen slechte student

Het is natuurlijk een leuk idee dat één van de meest erkende wetenschappers een slechte student was. Misschien geeft het zelfs hoop aan degene die niet zo goed presenteren op school. Echter is niets minder waar, want hij presteerde goed in de schoolbanken. Zijn naam is niet voor niets een soort synoniem voor intelligentie geworden. 

9. Kauwgom blijft niet 7 jaar in je maag als je het doorslikt

Het kan nooit goed voor je zijn en wel tot 7 dagen duren, maar toch verwerkt je lichaam kauwgom hetzelfde als ander voedsel. Desondanks gooi je de kauwgom liever in de prullenbak, dat kan nog altijd het minste kwaad!

10. Door scheren of harsen komen haartjes niet harder terug

Een paar dagen na het ontharen, krijg je altijd van die irritante stoppels. Daardoor kan het lijken alsof je haargroei dikker is terug gegroeid, maar dat is gelukkig niet het geval. Langere haartjes voelen altijd zachter aan, vandaar. Daarnaast neemt je haargroei wel toe naar mate je ouder wordt, maar dat ligt dus niet aan het jarenlange scheren. 

Ben jij in één of meerdere van deze fabeltjes getrapt? Dat is niks om te voor te schamen, want dit zijn hardnekkige onjuistheden die eindeloos herhaald worden. Gelukkig weet jij vanaf nu beter en kan jij op de eerstvolgende verjaardag indruk maken met jouw brede kennis! 😉

Lees ook: Wat te doen als afvallen niet lukt

Reacties uitgeschakeld voor 10 fabeltjes waar jij waarschijnlijk ingetrapt bent