interieurtips-voor-je-slaapkamer-
Interior,  Living

10 interieurtips om je slaapkamer te stylen

Bezig met een verbouwing aan je huis? Maak dan van de gelegenheid gebruik om je slaapkamer te vernieuwen. Hieronder lees je met welke tips je aan de slag kunt voor een nieuwe styling.

Van kledingrek…

Stel, je hebt al die ideale boxspring gevonden, maar je hebt voor de rest niet veel plaats meer voor kasten. Hang je kleding dan op een rek.

… tot inloopkast

Tijdens de verbouwing aan je huis kan je ook opteren om een muur te doen verdwijnen en te gaan voor een ruime inloopkast.

Een plankje hier, een plankje daar

Wandplankjes zijn decoratief. Ze geven uitstraling aan je slaapkamer. Ze zijn bovendien praktisch en leuk.

Het nachtkastje

Naast die ideale boxspring hoort een nachtkastje. Handig om zonder uit je bed te hoeven je spulletjes bij de hand te hebben.

En de nachtlamp

En op of boven dat nachtkastje voorzie je best ook een nachtlamp. Handig wanneer je nog wil lezen of wanneer je naar het toilet moet en je bedpartner niet wil wekken met fel licht.

Nieuwe gordijnen

Gordijnen bepalen mee de sfeer van je slaapkamer. Ze helpen ook om de zomerse warmte en de winterse kou buiten te houden. Traditionele gordijnen zijn erg populair. Je kan kiezen uit veel materialen en kleuren.

Of jaloezieën

Sommige mensen hebben liever jaloezieën. Voordeel hiervan is dat je de lichtinval naar wens kan regelen. En ze vergaren minder stof dan gordijnen. Ook hier weer is er ruime keuze.

Of andere raamdecoratie

Naast gordijnen of jaloezieën kan je ook kiezen voor lamellen, rolgordijnen of shutters. Steeds weer met dezelfde functies: licht en warmte/koude buitenhouden en zorgen voor privacy.

Vergeet de verlichting niet

In principe is, naast een nachtlampje, één plafondverlichting voldoende als functionele verlichting. Wil je echter voor sfeer zorgen in je slaapkamer, dan kan je experimenteren met een staande lamp of een schemerlamp. Het wordt op die manier nóg zo gezellig!

Ruimte voor een zithoek?

Heb je een ruime slaapkamer? Maak er dan zoals op hotel een suite van door een zithoek te integreren. Je kan er heerlijk ontspannen voor het slapengaan. Ook roomservice in je eigen huis is een leuk ideetje. Comfort en gezelligheid gegarandeerd!

Reacties uitgeschakeld voor 10 interieurtips om je slaapkamer te stylen