voeding voor een platte buik
Health,  Tips

10 x voeding voor een platte buik

Droom jij van een platte buik? Veel sporten, stress vermijden, minder snoepen en gezonde voeding zijn de vier belangrijke ingrediënten voor een platte buik. Maar over gezonde voeding gesproken, welke voedingsmiddelen helpen je op weg naar een platte buik? Welke voeding kan je beter wat vaker op het menu zetten? In dit artikel delen we 10 x voeding voor een platte buik!

Let op: het “platte-buik-dieet” bestaat niet. We delen enkel een lijstje met voedingsmiddelen die je helpen om een platte buik te krijgen. Zo heb je een duidelijk overzicht over welke voeding je wel of niet op het menu moet zetten. Hier gaan we!

1. Een platte buik: eet spinazie

Wil jij graag een platte buik? Zet dan wat vaker spinazie op het menu. Kijk maar eens naar Popeye: geen buikje te bespeuren! Die armen daarentegen :-). Spinazie is een goede bron van calcium, bevat weinig calorieën en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Dit geldt trouwens voor alle andere bladgroenten, maar spinazie staat wel op nummer één. Op koude dagen kan een spinaziestamppot heerlijk smaken, maar je kan de spinazie net zo goed in een groenteshake verwerken, bijvoorbeeld met banaan en kiwi.

2. Bessen

Blauwe bessen zijn echte superfoods, mede door de vele vezels die ze bevatten. En dat is positief nieuws als je een platte buik wilt. Vezelrijke voeding zorgt er namelijk voor dat je minder calorieën opneemt uit andere (ongezonde) voeding. Je hoeft het trouwens niet bij blauwe bessen te houden. Ook frambozen, bramen en bosbessen zijn heel gezond. Door de ruime keuze aan bessen zit er sowieso een soort tussen die je lekker vindt. Je kan de bessen in je ontbijt verwerken, bijvoorbeeld in een havermoutpap met amandelmelk. Ook een smoothie met bessen is heel lekker! 

3. Appels

Een appeltje voor de dorst… én voor een platte buik! Appels bevatten weinig calorieën, veel vezels en bestaan maar liefst 85 procent uit water. Appels geven je lichaam ook lang een vol gevoel. Doordat je even moet kauwen op een appel, krijgt je lichaam ook het idee dat je meer hebt gegeten dan eigenlijk het geval is. Hierdoor ga je dus minder eten en dat is alleen maar goed voor je buikje!

4. Avocado’s

Avocado’s zijn je beste vriend als je een platte buik wilt hebben. Deze groene kanjers zitten vol gezonde vetten die je vetverbranding stimuleren en dus voor een platte buik zorgen. Je kan avocado’s rauw eten, op brood smeren, of in een salade of pasta verwerken. Heb je te veel avocado’s gekocht? Gooi de restjes niet weg, maar gebruik ze voor scrubs uit je keukenkastje.

5. Magere yoghurt

Magere yoghurt is een zogenaamd probioticum (goede bacteriën) en zorgt voor een betere spijsvertering. Een ontbijtje met magere yoghurt kan je dus al helpen om een plattere buik te krijgen. Voeg eventueel wat bessen toe in je yoghurt. Dit is goed voor je buikje en het is ook gewoon heel lekker.

6. Vette vis

Vette vis bevat veel omega 3 vetzuren. Denk aan tonijn, makreel, zalm, forel en sardientjes. Deze stimuleren je metabolisme om vet te verbranden. Bye bye buikje! Ook vette vis geeft je lang een verzadigd gevoel. Vette vis kan je op allerlei manieren eten, bijvoorbeeld in de oven, in een salade of pasta. Oh, en wist je trouwens dat je van omega 3 vetzuren een gezonde huid krijgt? Mooi meegenomen als je ‘t ons vraagt!

7. Kip en kalkoen

Voldoende eiwitten of proteïnen eten is belangrijk voor wie een platte buik wil. Eiwitten bevatten weinig calorieën en geven een boost aan je vetverbranding. Daarnaast bevorderen ze de aanmaak van spierweefsel en geven ze een lang verzadigd gevoel. Zet dus gerust wat vaker een stukje kip of kalkoen op het menu.

8. Eieren

En nu we het toch over eiwitten hebben… Ook eieren mogen niet ontbreken in dit lijstje. Ze zijn rijk aan eiwitten, bevatten veel vitamine B12 en stimuleren de vetverbranding. Dat omeletje op zondagochtend is dus zo slecht nog niet. Integendeel, als je ‘s ochtends eieren eet zal je ook minder honger hebben doorheen de dag.

9. Knoflook

Knoflook mag dan erg stinken, het is wél goed voor je platte buik. Sterker nog: knoflook stimuleert je metabolisme om buikvet te verbranden. Ideaal dus! Gelukkig kan je knoflook makkelijk in allerlei gerechten toepassen en zorgt het voor een lekkere smaak in je eten. Die stinkende adem moet je er maar even bijnemen. Een lekker kopje muntthee drinken of op verse munt kauwen na de maaltijd kan al veel helpen!

10. Water en/of thee drinken

Tenslotte is het belangrijk om voldoende water en/of thee te drinken, bij voorkeur 1,5 liter per dag. Water en thee zorgen voor een snellere stofwisseling, minder eetlust en een snellere vetverbranding. Allemaal dingen die een platte buik bevorderen. Ben je niet zo’n fan van water en thee? Voeg er dan een beetje citroensap bij! 

Reacties uitgeschakeld voor 10 x voeding voor een platte buik