wachten met samenwonen
Tips

3 argumenten om nog even te wachten met samenwonen

Op www.womenstuff.nl staan online adviezen voor vrouwen over een scala aan onderwerpen, waaronder travel, lifestyle, health, beauty en meer. De vraag tussen een bestaand of nieuw koppel is vaak “wel of niet samenwonen?” Het is niet meteen te zeggen wat het juiste moment is om te gaan samenwonen. Je voelt het meetsal wel wanneer jullie lekker in je relatie zitten. Hierom zijn er voorargumenten om te gaan samenwonen en hier dus niet langer mee te wachten. Ook zijn er tegenargumenten die stellen dat het beter is om even te wachten met samenwonen en dat nu niet het juiste moment is. Hieronder staan de belangrijkste drie tegenargumenten opgesomd die stellen dat het niet het juiste moment voor jullie is en het beter is om nog even te wachten met samenwonen:

Argumenten om nog even te wachten met samenwonen

  • Jullie kennen elkaar nog niet goed genoeg
  • jij of je vriend en/of vriendin hebt/heeft nog niet eerder zichzelf gewoond
  • Jij of je vriend en/of vriendin wil nog een keer met vrienden/vriendinnen wonen voordat jullie gaan samenwonen

Jullie kennen elkaar gewoonweg nog niet goed genoeg

De eerste spreekt voor zich: jullie kennen elkaar gewoonweg niet goed genoeg om nu al het vraagstuk wel of niet samenwonen te beantwoorden. Belangrijk is om elkaar goed te kennen voordat je een woning gaat delen, zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan waar je niet zomaar onderuit kan. Weten dat je op elkaar kunt bouwen in goede en in slechte tijden is een voorbeeld van dat je elkaar op dat gebied kent. Als je dit nog niet weet, dan is het misschien beter om even te wachten met het inpakken van de verhuisdozen.

Nog niet eerder zichzelf gewoond

Je hebt nog niet eerder op jezelf gewoon en je zou graag zelf eerst eens willen weten hoe dat is. Zelf erachter komen wat er allemaal komt kijken bij het op jezelf wonen kan een reden zijn om niet meteen te gaan samenwonen, maar eerst zelf een tijdje in een eigen appartementje te vertoeven. Zelf uitvinden wat er allemaal bij komt kijken kan een gevoel van onafhankelijkheid geven, waardoor je de rest van je leven weet dat je het in je eentje ook goed zou redden.

Nog een keer met vrienden/vriendinnen wonen voordat jullie gaan samenwonen

Je wilt graag een keer met je vrienden en/of vriendinnen hebben gewoond en dit is misschien wel een droom die jullie vanaf middelbare schooltijd al delen. Dit kan gemakkelijker voordat je met je vriend/vriendin samenwoont dan erna, dus in dit geval is het aan te raden om eerst een tijdje met vrienden/vriendinnen te wonen en een jaartje of een paar jaartjes later met je vriend/vriendin te gaan samenwonen.

Reacties uitgeschakeld voor 3 argumenten om nog even te wachten met samenwonen