krabpaal
Living

3 redenen waarom jouw kat een super deluxe krabpaal zou moeten hebben

Ze zeggen niet voor niets: ‘de kat krabt de krullen van de trap’. Katten houden er nu eenmaal van om te krabben. Staat er geen krabpaal in de woonkamer? Dan zoekt jouw harige viervoeter wel een ander object om de nageltjes lekker aan te scherpen. Als je een beetje pech hebt, is dat jouw dure, geliefde bank! En als dat nog niet genoeg reden is om een super deluxe krabpaal voor jouw kat aan te schaffen, dan weten we er hieronder nog wel een paar op te sommen. Lees snel verder!

Een krabpaal stimuleert het natuurlijke kattengedrag

Katten zijn van nature echte jagers die graag op ontdekking uitgaan. Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat een kat die uit zijn of haar natuurlijke omgeving gehaald wordt en in een hokje (lees: jouw woonkamer) gestopt wordt, al snel ongelukkig kan worden. Een gestreste, ongelukkige kat kan ongewenst gedrag gaan vertonen. Iets waar jij natuurlijk niet op zit te wachten! En wat overigens ook vrij moeilijk weer af te leren is zodra het gedrag eenmaal ingesleten is. Gelukkig zijn er meerdere manieren te bedenken om ervoor te zorgen dat jouw kat dit ongewenste gedrag niet gaat vertonen. Eén daarvan is het aanschaffen van een krabpaal. Een krabpaal stimuleert namelijk het natuurlijke, gezonde kattengedrag. Hoe luxer de uitvoering, hoe beter in de basisbehoeften van jouw kat wordt voorzien en hoe gelukkiger jouw kat zal zijn!

Een krabpaal kan dienen als veilige ‘schuilplek’

Je hebt krabpalen en je hebt krabpalen. Zo heb je hele simpele basic uitvoeringen met alleen een paal waaraan jouw kat kan krabben, maar ook super deluxe varianten met alles erop en eraan. Deze ware kattenpaleizen beschikken vaak over meerdere plateaus op verschillende ‘verdiepingen’, diverse verstopplekken en mandjes waar jouw kat in kan gaan liggen. Op deze manier dient de krabpaal tevens als een soort veilige ‘schuilplek’ waar jouw kat zich even terug kan trekken. Katten vinden het nu eenmaal fijn om hoog te zitten. Zo kunnen ze alles goed overzien en in de gaten houden wat er in hun omgeving gebeurt.

Een krabpaal zorgt ervoor dat jouw kat speels, energiek en fit blijft

Katten houden ervan om uitgedaagd en gestimuleerd te worden. Niet alleen ’s avonds wanneer jij van je werk terugkomt, maar ook overdag wanneer er niemand in de buurt is om met hem of haar te spelen. Hoewel katten van nature behoorlijk veel slapen, betekent dit echter niet dat ze niet van wat actie op zijn tijd houden. Een krabpaal zorgt ervoor dat jouw kat speels, energiek en fit blijft. Door te klimmen, klauteren en spelen blijft jouw kat in beweging. En net zoals voor ons mensen geldt: beweging is gezond. Ook voor jouw harige viervoeter!

Reacties uitgeschakeld voor 3 redenen waarom jouw kat een super deluxe krabpaal zou moeten hebben