meer romantiek
Tips

3 tips voor meer romantiek in je relatie

Een romantische relatie heeft ook geregeld wat romantiek nodig om niet te verstoffen. De behoefte hieraan is er vaak wel, maar de romantiek komt niet meer vanzelf. Daar hoef je je niet bij neer te leggen. Zet je juist actief in om die romantiek terug te krijgen. We geven drie tips voor meer romantiek in je relatie.

Je seksleven een nieuw leven in blazen

Romantiek en seks zijn met elkaar verbonden, vooral omdat romantiek tot seks kan leiden. Seks is dan ook een belangrijk onderdeel van een romantische relatie. Maar het is heel gewoon dat de sleur er op een gegeven moment in komt en er steeds minder initiatief is om seks te hebben. De truc is dan om nieuwe, spannende dingen te ontdekken. Dat doe je elkaar te bevragen over nog onvervulde seksuele fantasieën en die ook in de praktijk te brengen. Zo kun je je seksleven een heel nieuw leven in blazen. Heb je een mannelijke partner die desondanks seks vermijdt, dan kan het zijn dat hij met een lichamelijk probleem kampt. Een erectiestoornis is erg vervelend en confronterend voor een man, maar het hoeft niet te betekenen dat een seksleven onmogelijk is. Gelukkig zijn er medicijnen die uitkomst kunnen bieden. Zo kun je als man Viagra gebruiken om toch seks te kunnen hebben.

Tijd maken voor dates

Aan het begin van je relatie maak je veel tijd voor elkaar. Je wilt elkaar ontdekken en je kunt niet van elkaar afblijven. Op een gegeven moment valt er echter niet zo veel nieuws meer te ontdekken en krijgen het werkende leven, het sociale leven en andere verplichtingen weer de overhand. Juist dan is het belangrijk om er een punt van te maken om tijd voor elkaar te maken. Plan daarom met vaste regelmaat een date night in waarop je iets leuks en romantisch samen gaat doen. Een etentje bij kaarslicht waarbij je lekker kunt bijkletsen, samen naar een romantische film kijken en vooral lekker dicht tegen elkaar aan kruipen. Zo blijf je jezelf met regelmaat herinneren waarom je ook alweer samen was. Zo’n date night kan wekelijks of tweewekelijks zijn. Eén keer in de maand is echter wel wat karig voor een liefdesrelatie.

Lieve kaartjes schrijven

Schrijf elkaar ook regelmatig eens een lief kaartje waarin je verwoordt wat je voor de ander voelt en wat je aan elkaar hebt. Wie vindt het nu niet leuk om zo’n boodschap te krijgen? Het is maar een kleine moeite. Doe het in ieder geval bij jullie jubileum, maar ook bij verjaardagen. Uiteraard is spontaan natuurlijk nóg leuker, omdat het dan helemaal onverwacht is. Het beste is om het op te schrijven wanneer je het voelt, dan kun je immers het beste onder woorden brengen wat je partner voor je betekent.

Geen van deze tips hoeft echt veel moeite te kosten. Het zijn kleine dingen die je kunt die je meer romantiek in je relatie kunnen opleveren. Het is zonde om ze niet uit te proberen!

Reacties uitgeschakeld voor 3 tips voor meer romantiek in je relatie