Tips

4 behandelingen om je huid te verjongen

Je huid heeft voldoende verzorging nodig. Veel mensen denken al om bepaalde maatregelen. Zo is vitamine E belangrijk voor een mooie huid. Bovendien is het verstandig om niet teveel in de zon te komen, omdat die een verouderend effect heeft op de huid. Toch wordt de huid bij het ouder worden slapper. Je krijgt last van slappe stukken huid en rimpels in het gezicht. Dat proces is niet helemaal tegen te gaan, maar je kunt er gelukkig wel wat aan doen. Dit zijn 4 effectieve behandelingen om je huid te verjongen.

Behandeling 1. Ooglid correctie

Veel mensen ervaren dat ze last krijgen van hangende oogleden, waardoor ze een minder open en vriendelijke uitstraling hebben. Mensen met hangende oogleden worden vaak getypeerd als ‘moe’, ‘lusteloos’ of zelfs ‘boos’ terwijl ze dat niet zijn. Het is dus fijn als je van hangende oogleden af kunt komen. Dat kan middels een ooglid correctie. Bij de ooglid correctie worden de oogleden voorzichtig iets omhoog getrokken. Indien nodig wordt wat overtollige huid verwijderd. Ook het onderste ooglid kan worden gecorrigeerd zodat je er minder moe uitziet. Het gevolg is dat je gezicht weer open en vriendelijk wordt en je er een stuk jonger uitziet.

Behandeling 2. Profhilo

De Profhilo behandeling wordt nog maar relatief kort in Nederland gebruikt, hoewel het al jaren in andere landen wordt toegepast. Profhilo is een effectieve rimpelbehandeling voor de huid. Het wordt vooral toegepast in het gezicht, bij handen en armen en bij de keel. Er wordt tijdens de behandeling een kleine hoeveelheid hyaluronzuur onder de huid gespoten. Dit stimuleert de huid om zelf weer verjongende stoffen aan te maken, waardoor de huid zichzelf herstelt. Het grote voordeel van een Prohilo behandeling is dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke stoffen en dat het verjongingsproces van de eigen huid wordt gestimuleerd.

Behandeling 3. Botox

Een botox behandeling is heel bekend. Het is een behandeling waarbij een heel klein beetje van de stof botuline-toxine in de huid wordt gespoten. Dit middel verlamd de kleine spiertjes in de huid, waardoor ze niet meer kunnen aanspannen. Daardoor zie je een tijdlang geen rimpels meer in het gezicht. Botox is een veilige behandeling, maar het moet wel worden uitgevoerd door echte professionals. De behandeling wordt in het begin elke 4-6 maanden herhaald, maar na verloop van tijd blijft het effect steeds langer behouden.

Behandeling 4. Facelift

Als je huid erg verslapt is of als je erg veel rimpels hebt, is een facelift een optie. Tijdens de facelift wordt de huid op bepaalde plekken voorzichtig aangetrokken. De overtollige huid wordt verwijderd, waardoor de huid er meteen een stuk gezonder en jonger uitziet. Een facelift is een operatie en moet dus serieus genomen worden. Het is een flinke behandeling, maar heeft wel een bijzonder mooi en langdurig effect. Een facelift blijft gemiddeld zo’n 6 jaar effectief (afhankelijk van leefstijl en leeftijd). Daarna begint de huid opnieuw te verslappen volgens het natuurlijke proces en kan een nieuwe behandeling worden gestart.

Je huid verjongen is erg prettig. Zeker als je vindt dat je er te snel oud uitziet of als je niet lekker in je vel zit. Natuurlijk is gezonde voeding belangrijk voor een gezonde huid. Er zijn echter maar weinig mensen die oud worden zonder rimpels of verzakkingen van de huid. Het is dus goed dat er allerlei behandelmethoden zijn om de huid een handje te helpen. Zo zie jij er weer jong en stralend uit met een mooie en jonge huid.

Reacties uitgeschakeld voor 4 behandelingen om je huid te verjongen