led lampen
Living

4 redenen waarom een ledlamp beter is dan een gloeilamp

Ledverlichting wordt steeds vaker gebruikt. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan, die goed zijn voor het milieu en voor je portemonnee. Wil jij weten waarom een ledlamp nou écht beter is dan een gloeilamp? Lees dan snel verder!

Een LED lamp gaat langer mee

Als eerste gaan ledlampen veel langer mee dan bijvoorbeeld gloei- of halogeenlampen. Ledverlichting geeft je wel 50.000 uur aan licht, terwijl gloei- en halogeenlampen maar 2.000 uur aan licht leveren. Ledverlichting gaat dus wel 25 keer langer mee! Bovendien hoef je zo veel minder vaak je lichten te vervangen, wat zorgt voor minder gedoe. 

Een LED lamp is goedkoper

Wanneer je in de winkel staat lijken ledlampen op het eerste gezicht een stuk duurder. Dat klopt, maar dat betekent niet dat dit op de lange termijn ook zo is. In tegendeel: ledlampen gaan wel 25 keer langer mee dan gloei- of halogeenlampen! Hierdoor hoef je dus minder vaak nieuwe lampen te kopen. Daarnaast zorgt ledverlichting voor een veel lagere energierekening, wat ze dus ook een stuk goedkoper maakt!

Een LED lamp is beter voor het milieu

Eén van de meest belangrijke redenen om te kiezen voor ledlampen is dat ze veel beter zijn voor het milieu. Ze zijn veel energiezuiniger dan gloei- en halogeenlampen omdat ze wel 90% van hun gebruikte energie omzetten in licht, terwijl andere lampen maar 10% van de energie omzetten. Daarnaast zitten in spaarlampen en TL-lampen schadelijke stoffen zoals kwikoxide. Dit hoort thuis bij het chemisch afval en kan dus niet zomaar bij het restafval worden weggegooid. Ledlampen zijn niet gemakt van schadelijke stoffen en kunnen dus gewoon in de prullenbak! Dus vervang die TL-buizen met led TL-verlichting en doe iets goeds voor de natuur! 

Een LED lamp is veiliger

Ten slotte zijn ledlampen veel veiliger dan gloeilampen. Gloeilampen zetten 90% van hun energie om in warmte, waardoor de lamp erg heet wordt wanneer je hem gebruikt. Dit kan erg gevaarlijk zijn en je moet hem dus vooral niet aanraken! Ledlampen hebben dit probleem gelukkig niet en zijn dus een stuk veiliger.

Reacties uitgeschakeld voor 4 redenen waarom een ledlamp beter is dan een gloeilamp