Travel

4 stappen voor een reis in Zuid-Amerika

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je op reis gaat. Dat is zeker het geval wanneer je reisbestemming Zuid-Amerika is. Bepaal welke plaatsen je wil bezoeken. Lees wat je kan over die reisdoelen en stem je voorbereiding daarop af. De mogelijkheden zijn legio. Hoe veelzijdiger je voorbereiding, hoe beter. Hieronder worden vier stappen behandeld die voor een zorgeloze, verrijkende vakantie in Zuid-Amerika ongeacht de bestemming cruciaal zijn.

1 Verzorg je uitrusting

Maak een lijst met alles wat je tijdens je trip nodig denkt te hebben. Vergeet geen essentiële items zoals pijnstillers of antimalariamiddelen, maar beperk de lijst wel zoveel mogelijk. Houd alles compact. Verkies bijvoorbeeld sneldrogende kledij boven extra kledij. Al wat je meeneemt, moet je tijdens de trip immers meezeulen. Een extra trui kan je indien nodig wel ter plaatse kopen. In Zuid-Amerika zijn veel spullen trouwens een pak goedkoper. Zorg er ook voor dat je vertrouwd bent met je uitrusting. Nieuwe schoenen gekocht? Loop ze dan in en vermijd blaren na je eerste uitstap.

2 Laat je tijdig inenten

Vaccinaties zijn voor een reis door Zuid-Amerika cruciaal. Laat je ruim op voorhand informeren over aandoeningen zoals gele koorts en hepatitis en haal de juiste inentingen voor je vertrek. Vaccineren moet vaak een aantal weken op voorhand gebeuren. Regel de inentingen dus op tijd. Wie voor onbepaalde tijd reist, houdt er best rekening mee dat reisplannen in Zuid-Amerika nogal eens wijzigen. Controleer voor de zekerheid ook even welke vaccinaties aangeraden worden voor landen die je momenteel niet wil bezoeken.

3 Neem een (extra) reisverzekering

Medische kosten kunnen oplopen. Wat als er een repatriëring is vereist? Neem geen risico en vertrek vooral goed verzekerd op reis.

4 Volg een taalcursus Spaans

Overweeg het volgen van een taalcursus. Lichaamstaal volstaat in Zuid-Amerika niet altijd. Veel Zuid-Amerikanen spreken enkel Spaans. Als reiziger hoef je geen vloeiend Spaans te praten, maar enige kennis van de Spaanse grammatica en woordenschat is wel erg handig. Dat is zeker het geval als je interactie met de lokale bevolking wenst. Een paar honderd woorden Spaans en het vermogen om eenvoudige zinnetjes te construeren volstaan.

Reacties uitgeschakeld voor 4 stappen voor een reis in Zuid-Amerika