tips om bedplassen te voorkomen
Tips

4 tips om bedplassen te stoppen

Word je moe van het wassen van beddengoed omdat je kind in zijn bed plast? Mist je kind om dezelfde reden wel eens een logeerpartijtje of voelt hij zich onzeker? Dit zijn vier tips om bedplassen te stoppen.

  1. Neem het bedritueel onder de loep

Het bedritueel is belangrijk om het lichaam van je kind klaar te maken om te gaan slapen. Daarnaast helpt het ook om de blaas klaar te maken voor de nacht. Een tip is om je kind twee keer te laten plassen voor hij naar bed gaat. Dit helpt je kind om zijn blaas volledig te legen voor het slapengaan. Laat hem eerst plassen vóór het tandenpoetsen en het verhaaltje voorlezen. Laat hem daarna nog een keer naar de WC gaan, dus vlak voordat hij gaat liggen.

  1. Goede lichaamshouding tijdens het plassen

Het is belangrijk hoe je kind op het toilet zit tijdens het plassen. Zijn bekkenbodemspieren moeten zich kunnen ontspannen om de blaas zo goed mogelijk te legen. Het kan helpen om met beide voeten plat op een krukje te gaan zitten en voorover te leunen met de ellebogen op de dijen. In deze houding openen de bekkenspieren zich, waardoor de blaas beter geleegd kan worden. 

  1. Laat je kind overdag voldoende drinken

 Je kind hoeft zijn totale vochtinname niet te beperken, maar moet eerder op de dag de hoeveelheid water drinken die hij dagelijks nodig heeft. Dan heeft hij tegen de tijd dat het avondeten klaar is, zijn dagelijkse vochtinname gehad.

  1. Gebruik een plaswekker

Als je merkt dat je kind zo diep slaapt dat hij de signalen van zijn lichaam niet oppikt, kan een Dryly plaswekker een goede optie zijn. Het alarm gaat af als het nat wordt, waardoor je kind wakker wordt. Uiteindelijk zal je kind wakker worden als het naar het toilet moet. In het begin kan dit zijn slaap verstoren, maar op de lange termijn kan het zeer effectief zijn.

Reacties uitgeschakeld voor 4 tips om bedplassen te stoppen