snelle interieur make over
Living

4 tips voor snelle interieur make over

Zonder drastische maatregelen kun je je woning een snelle make over geven. Natuurlijk kennen we allemaal de tip van de nieuwe kussentjes op de bank. Maar dat is in dit geval té eenvoudig. Hoe kun je er op een snelle manier voor zorgen dat je woning er helemaal anders en opgefrist uitziet?

Kunst aan de muur

Een nieuw schilderij zorgt voor een hele andere sfeer in de woning. Als je dan een systeem kiest waarbij je de kunst zonder te hoeven boren ophangt, kun je ook eenvoudig blijven veranderen. Gaten boren maakt namelijk dat je beperkt wordt in wat je ophangt. Met een ophangsysteem zonder te hoeven boren ben je altijd flexibel in je kunstkeuze.

Meer groen!

Planten zijn niet alleen hartstikke goed voor je gezondheid, ze maken ook nog eens dat de ruimte een warme sfeer krijgt. Zo af en toe moet je met de bezem door je groen. Plaats weer nieuwe frisse planten en creëer extra gezelligheid. Hoe groter de plant, hoe meer beeldbepalend hij is voor je interieur. Met planten kun je gerust losgaan!

Harmonie in kleur

In de loop van de tijd wordt je woning steeds rommeliger. Hier en daar heb je al een likje verf aangebracht, maar de eenheid is verdwenen. Pak de kwast en zorg ervoor dat de kleuren in je woning weer in harmonie zijn. Het maakt dat je woning weer een gezellige plek wordt en het ziet er allemaal net even anders uit.

Opruimen!

De meest eenvoudige tip hebben we voor het laatst bewaard. Ruim je woonkamer eens goed op. Kijk kritisch naar alle meubelen die je om je heen verzameld hebt. Kan die stoel niet weg? En dat stapeltje papier in de boekenkast, kan dat niet opgeruimd? Hoe netter je woning, hoe eenvoudiger om het bij te houden. En opruimen kost over het algemeen ook nog eens niks…

Reacties uitgeschakeld voor 4 tips voor snelle interieur make over