leuke activiteiten voor thuis
Living,  Tips

4x Activiteiten die je net zo goed thuis kan doen (nu we nog steeds zo veel mogelijk binnen moeten blijven)

Onlangs bracht minister president Rutte ons het verlossende woord dat we meer kunnen gaan ondernemen en de regels voorzichtig versoepeld worden. Dat maakt ons natuurlijk erg blij, maar dit betekent niet dat we allemaal weer massaal moeten samenkomen. Ook zijn er nog een aantal dingen die sowieso nog even niet mogen. Daarom 4 activiteiten die je net zo goed thuis kan doen, of je nou weer de deur uit mag of niet!

Spadagje

Met stipt bovenaan staat een spadagje plannen. Sommigen hebben de laatste tijd niks te doen en anderen hebben het drukker dan ooit. Of jij nou de hele dag thuis zit te punniken, of juist jouw drukke baan combineert met de zorg voor een drieling in de huilfase, voor iedereen is het een stressvolle tijd. Dat betekent dus dat effectief ontspannen belangrijker is dan ooit. Als je normaal gesproken graag naar een spa gaat om tot rust te komen, kan dit een ver-van-je-bed-show lijken, maar dat is het juist niet. Maak van je badkamer een at-home-spa!

Zet rustgevende muziek op, spuit een lekkere huisparfum in je badkamer, dim zo mogelijk de lichten en creëer een heerlijke, rustgevende sfeer. Ook plantjes zijn een goede toevoeging, dus haal desnoods je huiskamerplant naar boven. Heb je een bad? Dat is al helemaal top! Sommige baden hebben een bubbelbad-functie, maar een beetje fizz kan je ook makkelijk creëren met een bruisbal. Verder kunnen (haar)maskertjes, scrub en fijne crèmepjes natuurlijk niet ontbreken. Bonus tip: Vraag je partner, vrienden, huisgenoten, buurman (als dat jullie band is) of kinderen om je te masseren! Voor wat hoort wat, dus waarschijnlijk zul je zelf ook aan de slag moeten. Tenzij iemand een tientje wil verdienen natuurlijk. 

Naar een concertje

Ben jij net zo’n muziekliefhebber en festivalganger als wij zijn? Dan zal het cancelen van alle festivals ook koud op jouw dak zijn gekomen. Toch kun je dat festivalgevoel, al is het maar voor eventjes, ook thuis nabootsen. Online zijn, al dan niet gratis, genoeg volledige concerten te vinden. Nodig je inner circle bij jou thuis uit, haal je favoriete, vieze (en toch zoveel voldoening gevende) festivalvoedsel in huis en maak samen een programmaboekje met alle concerten die jullie gaan bekijken. Natuurlijk mogen ook de drankjes niet ontbreken. Wedden dat jullie eind van de avond arm in arm met een aansteker in de hand en een voorzichtige traan op je wang, staan mee te zingen met jullie favoriete band? Extra leuk: zet een tentje op in de woonkamer of in de tuin. Voor die echte festivalfeel heb je natuurlijk rugpijn de volgende dag.

Sporten

We worden er tot vervelends aan toe aan herinnerd, maar sporten kan ook gewoon thuis. Sommige mensen lijken wel fitter uit deze quarantaine komen dan ooit. Hoe graag ik ook met cynische woorden over dat soort mensen spreek terwijl ik een zak chips in m’n mond prop, misschien hebben zij wel een puntje. Het schijnt dat je er fitter van wordt, calorieën door verbrand en zelfs gelukstofjes door aanmaakt.

Nu de sportscholen dicht zijn, is het natuurlijk extra makkelijk te verantwoorden dat je niet sport, maar juist nu is het belangrijk om fit te blijven. Die motivatie komt natuurlijk uit jezelf en niet uit een naar zweet ruikende ruimte met Tl-verlichting, waar je toevallig áltijd die ongemakkelijke oud-collega tegenkomt terwijl je net die laatste dead lift eruit perst. Eigenlijk bespaart het je dus een hoop ellende als je lekker thuis sport. Je kan al een heleboel doen zonder spullen aan te schaffen. Zoek bijvoorbeeld online yogalessen op, ga hardlopen, of gebruik spullen die je al in huis hebt als gewichten of hulpstukken. Wil je wel een serieuze home-gym maken? Dan zijn een yoga-matje, gewichten en een springtouw al een goed begin en vrij goedkoop te krijgen. Stop je gear in een leuke rieten of industriële mand en het is gelijk leuke decoratie in je woonkamer!

Romantische dagje weg met je partner

Maar dan thuis. Huh? Kies een leuke bestemming, bijvoorbeeld Thailand, Portugal of Hongarije. Zoek muziek, gerechten en culturele gebruiken op uit deze landen en haal alle musthaves in huis. Vergeet natuurlijk ook niet je huis aan te kleden in dit thema. Een paar Chinese waaiers aan de muur of neppe palmbladeren om je in een luxe resort te wanen, zijn makkelijk en goedkoop te verkrijgen.  Zet een mooie foto van je favoriete stad als achtergrond op je tv en geniet van het uitzicht. Alles bij elkaar, geeft je sowieso een vakantiegevoel! Ook leuk: maak een city trip. ’s Ochtends ontbijten in Parijs, snel door naar Griekenland voor lunch en ’s Avond op tijd in Japan zijn voor het diner. Het vervangt misschien niet de droomreis die je gepland had, maar een leuke dag is gegarandeerd! Toch liever een dagje het huis uit? Dan zijn er een hoop huisje die je kan huren in Nederland!

Reacties uitgeschakeld voor 4x Activiteiten die je net zo goed thuis kan doen (nu we nog steeds zo veel mogelijk binnen moeten blijven)