zelf een gezichtsmasker
Tips

4x zelf een gezichtsmasker maken van ingrediënten uit jouw keuken

Een maskertje op z’n tijd is heerlijk. Je geeft je huid net dat extra beetje verzorging dat het soms hard kan gebruiken. Bijvoorbeeld in de koude wintermaanden, of juist omdat je te lang in het zonnetje hebt gezeten. Daarnaast maakt het je ook mentaal sterker als je voldoende energie steekt in jezelf verzorgen. In sake of your body and soul; smeren dus! 

In de winkels zijn talloze maskertjes te vinden die wonderlijke resultaten beloven. Helaas zijn deze maskertjes lang niet altijd zo goed voor je huid als de verpakking beweert. Chemische producten kunnen de natuurlijke huidbalans flink verstoren en daarmee soms meer schade verrichten dan ze goeds doen. De producten die Moeder Natuur ons aanbied zijn al verzorgend genoeg. Onder het mom van: ‘Wat ik niet eet, smeer ik ook niet op mijn huid’ hebben we 4 maskertjes op een rij gezet die je kan maken van producten uit je keuken.

Honing yoghurt-masker

Normaal gesproken al twee goede ingrediënten voor een heerlijk ontbijt, maar deze gouden combi geeft je ook nog eens gegarandeerd een babyzacht huidje! Honing staat namelijk bekend als natuurlijk antibioticum en yoghurt heeft een reinigende werking. Hiermee is dit masker een wonder tegen puistjes en mee-eters. Zo maak je het:

 • Meng 1 theelepel honing met 1 theelepel yoghurt.
 • Smeer het mengsel op je gezicht. Houd het gebied rondom je ogen en mond vrij.
 • Laat het masker ongeveer 10 minuten inwerken. Spoel het daarna goed af met koud water.
 • Een masker van alléén yoghurt werkt overigens ook heel goed om de verbrande huid te kalmeren. Meng hier wat havervlokken doorheen, zodat het masker wat minder dun is.

Bananenmasker

Als je last hebt van een droge huid of veel tijd brengt in een ruimte met droge lucht (lees: airco), dan is dit bananenmasker perfect voor jou! Banaan is namelijk een natuurlijke vochtinbrenger. Het heeft ook een oppeppend effect, dus dit masker is een lifesaver als je na een lange werkdag nog de hort op moet. Dankjewel, Moeder Natuur! 

 • Meng 1 rijpe banaan, 1 theelepel honing en paar druppels limoensap.
 • Smeer het mengsel op je gezicht. Houd het gebied rondom je ogen en mond vrij.
 • Laat het masker ongeveer 15 minuten intrekken. Spoel het af met lauwwarm water.

Avocadomasker

Een avocado is zowel van binnen en van buiten erg goed voor je huid. Nog beter: een lekkere avocado-ei toast eten terwijl je jouw huid verwend met dit avocadomasker Tip: Breng het masker gelijk aan als je uit de (warme) douche komt. Dan staan je poriën nog open waardoor het masker beter kan intrekken. 

 • Meng 1 halve avocado met 1 eetlepel honing.
 • Prak de avocado goed fijn, dit smeert makkelijker.
 • Smeer het mengsel op je gezicht. Houd het gebied rondom je ogen en mond vrij.
 • Laat het masker ongeveer 20 – 25 minuten intrekken. Spoel het af met lauwwarm water.

Komkommermasker

De truc van plakjes komkommer op de ogen kennen we allemaal. Afgezien van het herkenbare beeld in films, heeft dit daadwerkelijk een verkoelend effect. Ook als masker is de komkommer een grote winnaar. Dit masker van komkommer werkt goed tegen de droge, vermoeide huid en het voelt ook nog eens heerlijk fris op je gezicht!

 • Rasp je de komkommer heel fijn (of je pakt je staafmixer of blender erbij) 
 • Meng een kwart komkommer met 1 theelepel honing.
 • Smeer het mengsel op je gezicht. Houd het gebied rondom je ogen en mond vrij.
 • Laat het masker ongeveer 15 minuten intrekken. Spoel het af met koud water.

Bonus: zelfgemaakte suikerscrub

Stop niet bij de zelfgemaakte maskers, een scrub is net zo makkelijk thuis in elkaar te flansen! Meng een beetje olie naar keuze met een flinke schep suiker of zout. Je kan de verhouding aanpassen aan hoe korrelig jij de scrub wil hebben. Als je de scrub verzorgend wil maken, kan je ingrediënten als honing of kurkuma toevoegen. Enjoy!

Reacties uitgeschakeld voor 4x zelf een gezichtsmasker maken van ingrediënten uit jouw keuken