bijzondere en simpele voorgerechten
Food

5 bijzondere en simpele voorgerechten

Wil je bijzondere en simpele voorgerechten serveren aan jezelf of aan je bezoek? Hier volgen 5 bijzondere en simpele voorgerechten, je kunt er zelfs een kliekje voor gebruiken.

Een mooi kliekje

Niet alleen een simpel voorgerecht, maar vooral een snel voorgerecht. Zorg dat je maximaal 3 dagen voordat je het voorgerecht wilt opdienen, een stamppot gerecht of een ander enigszins compacte éénpansmaaltijd maakt. Je moet het in een vorm kunnen storten. Neem een serveerring en schep deze vol met het opgewarmde kliekje. Een beetje aandrukken en de ring wegnemen. Trek een decoratief streepje saus er omheen of overheen, en je hebt een mooi simpel en snel voorgerecht.

Blauwe kaas peren

Bijzondere voorgerechten doen het altijd goed. Warme peren met blauwe kaas is een bijzondere smaakcombinatie. Meng 75 gram gemengde ongezouten en fijngehakte noten met 2 dl crème fraîche, 75 gram blauwe schimmelkaas en zout/peper tot een papje. Neem halve peren uit blik en vul deze met het kaas/noten papje. Laat de gevulde peren ongeveer 5-10 minuten onder een voorverwarmde grilloven met bovenwarmte op 225 graden een beetje bruin kleuren.

Blaadjes plukken

Wil je liever simpele voorgerechten? Koop een artisjok per persoon en kook deze ongeveer 30 minuten in een grote pan met water. Zodra ze gaar zijn (je moet makkelijk in de bodem van de artisjok kunnen prikken) haal je ze uit de pan. Laat ze ondersteboven uitlekken en een beetje afkoelen. Plaats de artisjok met de blaadjes naar boven op een bord en serveer er 3 sausjes bij die je lekker vindt. Trek 1 voor 1 de blaadjes los en doop ze met de brede kant in het sausje en knabbel het dikkere deel van de blaadjes af totdat alle blaadjes zijn geplukt. Het hart van de artisjok kun je met mes en vork eten.

Gevulde hoedjes

Gevulde champignons vallen eigenlijk meer onder de categorie bijzondere en simpele voorgerechten. Neem grote exemplaren, maak ze schoon en draai de voeten los van de hoedjes. Snijd de voeten zeer klein en doe dit ook met een ui. Bak dit in boter ongeveer 2 minuten en meng het met groene pesto en een beetje paneermeel. Schep het mengsel in de hoedjes en leg de gevulde champignons in een pan. Schenk er zoveel witte wijn bij dat ze ongeveer voor 3/4 onder staan. Laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes koken en serveer ze op een bedje van eikenbladsla.

Balletje, balletje

Tot slot nog voorgerecht die valt onder bijzondere voorgerechten (hoewel simpele voorgerechten ook een passende categorie zou zijn). Neem carpaccio, mascarpone, truffelolie, peper/zout, rucola en balsamico stroop. Meng mascarpone met truffelolie naar smaak en voeg peper/zout toe. Draai er balletjes van en wikkel deze in een plakje carpaccio. Laat afgedekt een beetje hard worden in koelkast (ongeveer 30 minuten). Leg de balletjes op een bedje van rucola en trek er met de balsamico stroop, kriskras strepen over.

Smakelijk eten!

Reacties uitgeschakeld voor 5 bijzondere en simpele voorgerechten