Netflix uitgespeeld
Tips

5 dingen die je kan doen als je Netflix uitgespeeld hebt

2020 gaat in de boeken als het jaar waarin we de binnenkant van onze muren het vaakst hebben gezien. We moeten weer zo veel mogelijk binnen blijven, thuiswerken en zo min mogelijk mensen zien. Grote kans dat jij Netflix inmiddels wel hebt uitgespeeld, maar dat betekent niet dat de verveling heeft toe te slaan. Wij zetten 7 dingen voor je op een rijtje die misschien wel leuker zijn!

Nu we minder buiten komen en sociaal contact proberen te beperken, staar je waarschijnlijk nog meer naar een beeldscherm dan je al deed. Denk aan online vergaderen, colleges volgen en op de hoogte blijven van je vriendengroep. Dan is het fijn om soms even te ontspannen zonder beeldschermen. Wat dacht je van deze leuke activiteiten?

1. Verzorg een plant

Je in de natuur begeven is stress verlagend, zegt de wetenschap. Nu we niet zo veel naar buiten kunnen, halen we de natuur toch gewoon in huis! Koop een paar mooie planten en verzorg deze alsof het je baby’s zijn. Dan hebben we het niet alleen over water geven natuurlijk. Geef ze wat extra zorg nu het kouder wordt, want planten kunnen het ook koud krijgen! Alle informatie opzoeken over plantverzorging houdt je zo weer een paar uurtjes zoet. En die bloeiende planten staan toch heel gezellig?

2. Lees een mooi boek

Grote kans dat je nog wel een boek in de kast hebt liggen die je nog nooit gelezen hebt. Ter afwisseling van je Netflix bingesessies, kan een boek lezen heerlijk ontspannend én mega leuk zijn. Klap even je laptop dicht of zet de tv uit en open een boek! Het is de perfecte manier om even helemaal in een andere wereld te kruipen. Daarnaast krijgen stressvolle gedachten geen kans omdat jouw brein al druk is met lezen. Vind je lezen toch te veel moeite? Misschien is een luisterboek dan iets voor jou. Ongeveer hetzelfde idee, maar dan kan je lekker liggen en je ogen sluiten. 

3. Start een DIY-project

Dit is hét moment om dat diy-project op te pakken waar je al jaren over praat, maar eigenlijk precies nooit aan werkt. Of je nou van plan bent om een paar oude meubels op te knappen, kleding te pimpen of een eigen kookboek te maken, start vandaag nog! Jouw eigen project is een heerlijke manier om af en toe even weg te gaan van alle beeldschermen en creatief bezig te zijn. En zeg nou eerlijk, hoe goed zou het voelen als je eindelijk kan zeggen dat je dat jouw project af is?

4. Hou eens spelletjesavond met je partner, huisgenoten of vriend(en)

Doe eens een ouderwets bordspel of kaartspel, zoals rummikub, pesten of yahtzee. Wedden dat je de smaak snel te pakken hebt als je eenmaal weer begonnen bent? Dus trommel je partner, huisgenoot of vrienden (niet meer dan twee!) op voor een ouderwetse spelletjesavond. Als je alleen bent, kan je ook een legpuzzel uit de kast trekken. Daar ben je ongetwijfeld uren zoet mee!

5. Marie Kondo jouw huis

Marie Kondo is zo’n begrip geworden, dat we het waarschijnlijk niet hoeven uit te leggen. Kortgezegd is zij een opruimgoeroe die talloze mensen heeft geïnspireerd om alle spullen weg te doen waar je geen plezier uit haalt. Heb je tijd over en geen zin om dit voor een beeldscherm door te brengen? Dan is dit het perfecte moment om al jouw verzamelde spulletjes eens onder de loep te nemen. Daarnaast heeft zij hele opbergtechnieken bedacht die razend populair zijn. Genoeg om mee aan de slag te gaan dus! Begin bij één kast of kamer, zodat je niet te veel tegelijk hoeft te doen. Elke keer dat je verveling voelt opkomen, pak je weer een ander deel van je huis aan. 

Reacties uitgeschakeld voor 5 dingen die je kan doen als je Netflix uitgespeeld hebt