5 leuke boeken om te lezen tijdens je vakantie
Books

5 leuke boeken om te lezen tijdens je vakantie

De zomervakantie komt eraan! Of je nu een thuisblijfvakantie hebt gepland of een weekje naar het buitenland gaat: ontspannen doe je sowieso. En hoe kan je beter ontspannen dan met het lezen van een goed boek? Om je te inspireren, hebben we een lijstje gemaakt met vijf leuke boeken om te lezen tijdens je vakantie. Er is voor ieder wat wils!

1. De Zeven Zussen – Lucinda Riley (serie van 7 boeken)

‘De Zeven Zussen’ is een zevendelige serie die ontzettend bekend is bij boekenliefhebbers. Inmiddels zijn er reeds zeven delen, en dus zeven boeken, uitgebracht. De serie gaat over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Het eerste deel gaat over Maia’s verhaal:

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? 

De volgende boeken gaan over de verhalen van de andere zussen. Het voordeel van zo’n zevendelige serie is dat je lekker veel leesvoer hebt voor op vakantie. Niets is heerlijker dan jezelf te verliezen in een goed verhaal, toch? Als je het ene deel hebt uitgelezen, kan je meteen verder gaan met het volgende deel!

2. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Dit boek is een Koreaanse bestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld. 

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. De schrijver laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. 

Een heerlijk boek om even tot rust te komen in de drukke wereld. Het leest makkelijk weg en er staan prachtige afbeeldingen in. Kortom: een boek dat je deze vakantie moet lezen!

3. Valse getuige – Karin Slaughter

Lees je graag thrillers en detectives? Dan is ‘Valse getuige’ wellicht iets voor jou! Dit boek is een geweldige standalone-thriller van de onbetwiste Queen of Crime: Karin Slaughter levert eersteklas spanning. Hier een korte samenvatting van het boek:

Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen. 
Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten… 

Mensen die dit boek al hebben gelezen, zijn dolenthousiast. Ze vinden het de beste thriller die Karin Slaughter tot nu toe heeft geschreven. Ook eentje om mee te nemen in je reiskoffer dus!

4. Vrij – E.L. James

Heb je de Vijftig Tinten trilogie met veel plezier gelezen? Dan zal je het wellicht geweldig vinden dat E.L. James een nieuw boek heeft uitgebracht! Het erotische boek ‘Vrij’ gaat opnieuw over sensualiteit, romantiek en spanning. Dit keer door de ogen van Christian Grey. Het boek neemt je mee naar de bruiloft van Christian Grey en Anastacia Steele. Laat de zwoele zomeravonden maar komen! 

In ‘Vrij’ nodigen we je uit voor de bruiloft van het decennium: Christian Grey en Anastasia Steele gaan trouwen. Maar is Christian wel een geschikte echtgenoot? Zijn vader twijfelt daaraan, zijn broer wil een waanzinnig vrijgezellenfeest organiseren en zijn verloofde weigert gehoorzaamheid te beloven… Alsof het huwelijk nog niet genoeg uitdagingen met zich meebrengt! Hun passie brandt feller dan ooit, maar Ana’s opstandige geest blijft Christians duistere angsten en behoefte aan controle op de proef stellen. Daarnaast vormen oude rivalen en frustraties een bedreiging – tot één moment van onoplettendheid hen voorgoed uit elkaar dreigt te drijven. Kan Christian de nachtmerries uit zijn kindertijd en de kwellingen uit zijn jeugd te boven komen en zichzelf redden? Zal hij, als hij eenmaal weet waar hij vandaan komt, in staat zijn zichzelf te vergeven en Ana’s onvoorwaardelijke liefde te accepteren? Zal Christian eindelijk vrij zijn? 

5. Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn – Chantal van der Leest

Heb jij ook wel eens het gevoel dat de buitenwereld onrealistisch hoge eisen aan je stelt? Of leg je de lat alsmaar hoger voor jezelf, je gezin en je collega’s? Werk je vaak over, ben je overgeorganiseerd, stel je taken uit, corrigeer je anderen, geef je niks uit handen of ga je juist spannende dingen uit de weg? Misschien ben jij wel een perfectionist. 


Wanneer jouw perfectionisme veel stress oplevert, is het een goed idee om ‘Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn’ te lezen. Schrijfster én perfectionist Chantal deelt dertien tips om de juiste balans te vinden tussen gewoon je best doen en een gestreste perfectionist zijn. Ze deelt wetenschappelijke inzichten en tips om beter met je perfectionisme om te gaan. Leuk om te lezen tijdens je vakantie en om daarna een stuk relaxter in het leven te staan!

Hou je van verfilmde boeken? Check dan zeker onze top 5 verfilmde boeken!

Reacties uitgeschakeld voor 5 leuke boeken om te lezen tijdens je vakantie