ochtendrituelen voor een gezond lichaam
Health,  Tips

5 ochtendrituelen voor een gezond lichaam

Iedereen wil een gezond lichaam. De juiste voeding, veel bewegen, voldoende ontspanning en een goede nachtrust spelen hierbij een belangrijke rol. Maar je kunt nog veel meer doen! Om je lichaam gezond te houden, is een gezond ochtendritueel ook heel belangrijk. Wanneer je de ochtend op een gezonde manier begint, dan heb je alvast een goede basis om de rest van de dag ook gezond door te komen. In dit artikel lees je vijf ochtendrituelen voor een gezond lichaam!

1. Gezond lichaam: neem een paar keer diep adem

De meeste mensen hebben veel haast in de ochtend. Ze stappen uit bed, moeten snel douchen en moeten echt rennen om zich klaar te maken en te eten. En als ze kinderen hebben, dan is de ochtendrush nog stressvoller. Een belangrijk ochtendritueel voor een gezond lichaam is om iets eerder op te staan. Dan kan je een paar keer diep ademhalen voor je uit je bed komt. Op die manier begin je je dag in alle rust en hoef je niet zo te stressen. Even mediteren kan ook helpen om een momentje voor jezelf te hebben alvorens de ochtendrush begint. 

2. Gezond ochtendritueel: drink water met citroen

Dat water drinken gezond is, weet je inmiddels al. Maar wist je ook dat het gezond is om je dag te beginnen met een glas water? In de nacht verlies je veel vocht omdat je zweet en dat tekort moet je ‘s ochtends weer aanvullen. Hou je van een citroensmaakje? Drink dan een glas water met citroen, hiermee breng je je spijsvertering op gang. Bovendien bevat citroen veel vitamine C, is het goed voor je huid én krijg je er veel energie van. Perfect om je dag mee te beginnen dus!

3. Neem de tijd om te ontbijten

Veel mensen blijven liever een kwartiertje langer in bed liggen dan te ontbijten. Echter is je ontbijt overslaan niet zo gezond. Sterker nog: het ontbijt is je belangrijkste maaltijd van de dag! Je hebt immers gezonde voeding nodig om energiek aan je dag te kunnen beginnen.  Een gezond ontbijt bevat fruit, vezels, vitaminen en mineralen. Door goed te ontbijten zal je langer een voldaan gevoel hebben en minder snel geneigd zijn om iets uit de snoepautomaat te grabbelen. 

4. Haal een frisse neus

En hé, als je dan toch iets vroeger opstaat, dan kan je net zo goed een frisse neus halen. Frisse lucht is belangrijk voor een gezond lichaam, maar ook voor je geest. Zeker als je daarna een hele dag op kantoor binnen zit, doe je er goed aan om even naar buiten te gaan. Je hoeft heus geen halfuur te gaan wandelen, even een blokje om (eventueel met je hond) is al voldoende om daarna met volle energie aan je dag te beginnen. Het is tevens een goede manier om je immuunsysteem te versterken

5. Visualiseer je dag

Tenslotte is het fijn om je dag even te visualiseren. Wat staat er vandaag op de planning en wat ga je allemaal doen? Door je dag te visualiseren, kan je je er mentaal op voorbereiden. Neem er eventueel je agenda bij en maak alvast een paar notities van dingen die je niet mag vergeten. Op die manier kan je rustig, maar wel goed voorbereid, aan een nieuwe dag beginnen!

Reacties uitgeschakeld voor 5 ochtendrituelen voor een gezond lichaam