panty langer mooi houden
Fashion,  Tips

5 tips om je panty’s langer mooi te houden

De feestdagen komen stilaan in zicht, tijd om die mooie jurkjes boven te halen! Draag jij graag een panty onder jouw jurk? Dat ziet er prachtig uit! Helaas hebben panty’s ook een groot nadeel: ze scheuren en gaan snel stuk. Niets is vervelender dan een gat of ladder in je panty, zeker als je ze nog maar net hebt gekocht. Hoe hou je panty’s langer heel? Wij geven je vijf tips om je panty’s langer mooi te houden! 

1. Panty’s langer mooi: kies de juiste maat

Het klinkt logisch, maar toch is het een fout die veel vrouwen maken. Ze kopen een te kleine panty die ze nauwelijks over hun billen krijgen, met als gevolg dat ze nauwelijks nog kunnen ademen én dat de panty snel scheurt. Kies liever voor comfort en ga voor de juiste maat. Op de verpakking van de panty vind je vaak een maattabel. Is dat niet het geval? Koop dan liever een grotere maat dan je normaal hebt. Een panty is namelijk beter te groot dan te klein. 

2. Kies een panty met Lycra

Wil je een panty kopen? Kies dan een panty met Lycra. Hoe meer Lycra er in een panty zit, hoe beter de pasvorm, hoe minder je eraan hoeft te trekken en hoe kleiner de kans op gaten of ladders. Geef de voorkeur aan een steunpanty, daarin wordt vaak veel Lycra gebruikt en zo’n panty houdt ook alles mooi op zijn plek. Handig meegenomen, toch?

3. Trek je panty rustig en gelijkmatig aan

Een panty aantrekken: je moet er wat geduld voor hebben. Om je panty langer mooi te houden, trek je hem beter voorzichtig aan. Zo heb je de minste kans op gaten of ladders in je panty. De beste manier is om je panty helemaal op te rollen en hem rustig en gelijkmatig van je voet over je knie naar boven te trekken. Hierbij is het wel belangrijk dat er geen haakjes aan je nagels zitten die de panty zouden kunnen scheuren.

4. Was je panty’s op de juiste manier

Je kan een panty op twee manieren wassen: met de hand of in de wasmachine. Een handwas is het veiligst. Maar als je ze toch in de wasmachine wil stoppen, stop ze dan in ieder geval in een waszakje of kussensloop. Omdat het om delicate was gaat, mag je ze nooit wassen op een temperatuur hoger dan dertig graden. Laat ze vervolgens aan de lucht drogen. De droogkast zou je panty kunnen krimpen of beschadigen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

5. Hoe gaten of ladders in panty voorkomen?

Het klinkt misschien vreemd, maar je kan ladders in panty’s voorkomen door ze in de diepvriezer te leggen. Doe dit wel voor je je panty’s voor het eerst aantrekt. Maak je panty vochtig met water, knijp het water eruit, stop ze in een diepvrieszakje en laat ze een nachtje in de vriezer. De volgende dag kan je ze dan laten ontdooien. Door de koude wordt de panty harder en heb je bij het dragen minder kans op gaten of ladders. Ook haarspray is een goed middel om ladders in panty’s te voorkomen. Dit heeft dezelfde werking als de diepvriezer, namelijk dat het de stof van je panty verstevigt. Doe je panty aan en verstuif er een beetje haarspray op. Let op: dit trucje werkt alleen maar tot je ze in de wasmand gooit. Na iedere wasbeurt gebruik je de haarspray best opnieuw. Een laatste manier om je panty te verstevigen is transparante nagellak. Doe er een beetje transparante nagellak op om de stof harder te maken. Op die manier voorkom je dat het gaatje of ladder alsmaar groter wordt, en kan je je panty langer mooi houden!

Reacties uitgeschakeld voor 5 tips om je panty’s langer mooi te houden