veganist worden doe je zo
Food,  Tips

5 Tips om veganist te worden

Ben je al druk bezig met het minder eten van dierlijke producten? Of ben je op zoek naar vegan voor beginners tips? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vegan worden kan voor mensen lastig zijn. Zeker wanneer ze van te voren altijd vlees hebben gegeten en ook veel dierlijke producten. Deze laten liggen en een veganproof keuze maken kan in het begin dan moeilijk zijn. Veganist worden doe je zo met de volgende tips?

Tip 1: Blijf positief

Vegan worden gaat met ups en downs. Een makkelijke afvinklijst waarop staat “Veganist worden doe je zo” bestaat dan ook niet. Verwacht niet van jezelf dat alles altijd goed moet gaan, het kan voorkomen dat je een moeilijke dag hebt, accepteer deze dan ook. Denk ook niet in beperkingen, als veganist mag je juist ontzettend veel en lekker eten.

Tip 2: Veganistisch eetschema opstellen

Wanneer je niet precies weet wat je kan eten als een vegan kan een veganistisch eetschema opstellen helpen. In het eetschema kan je gemakkelijk een wekelijkse planning maken van al je maaltijden. Zo weet je ook gelijk in de supermarkt naar welke ingrediënten je op zoek moet.

Tip 3: Zorg er voor dat je vegan kookboeken in huis hebt

Een vegan voor beginners tip is om nieuwe kookboeken aan te schaffen. In vegan kookboeken staan tal van lekkere recepten welke het voor je makkelijker gaan maken om vegan gerechten te proberen. Zoek in de kookboeken naar recepten welke jou lekker lijken en probeer deze uit. Zonder vlees, vis, of andere dierlijke producten kan een gerecht namelijk een stuk anders smaken.

Tip 4: Zoek een vegancommunity

In het digitale tijdperk zijn er genoeg mogelijkheden om met andere vegans in contact te komen. Zij weten precies wat jij doormaakt en kunnen je helpen met nieuwe recepten, nieuwe producten in de supermarkt en hoe om te gaan met kritiek. Groepen zijn te vinden op Facebook en forums.

Tip 5: Bereid uit eten gaan voor

Niet elk restaurant biedt een vegan optie. Bel van te voren om aan te geven dat je vegan bent. Weeg af of je tijdens uit eten gaan ook vegetarisch wil eten, elk restaurant heeft hiervoor opties op de kaart staan.

Reacties uitgeschakeld voor 5 Tips om veganist te worden