Living

5 tips voor een functionele inrichting van de kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer vraagt om extra zorg, want voor je het weet is je kleintje uit het meubilair gegroeid. Letterlijk en figuurlijk: het bed te klein, en de prinsessenstoel te kinderachtig! Bovendien is een praktisch ingerichte kinderkamer minder rommelig. Kies dus voor meubels die lang mee gaan en op meer manieren te gebruiken zijn! 5 tips voor een functionele inrichting van de kinderkamer:

1.De bijzettafel

Bijzettafels bestaan in héél veel soorten en maten, wat ze erg geschikt maakt voor (lange termijn-) gebruik in de kinderkamer. Zet er het mooiste bouwwerk van je zoontje op, zodat het overeind blijft tot hij weer tijd heeft om er mee te spelen. Of schuif een paar stoeltjes aan een ronde bijzettafel en maak een leuk picknickhoekje voor je dochter. Ook als nachtkastje, leestafel en knutselplek doen bijzettafels het goed.

2. De kapstok

Een aanrader voor in de kinderkamer: de kapstok! Het is een eenvoudige manier om je kind te leren kleren niet rond te laten slingeren. En omdat je oneindig veel keuze hebt uit decoratieve kapstokken zorgt deze meteen voor een leuke wandversiering! De kapstok gaat jaren mee in de kinderkamer: beginnend met babyslaapzakken, vervolgens hang je er verkleedkleren aan op en uiteindelijk heeft je kind er de gewoonte van gemaakt zijn kleren voor het slapengaan even netjes aan een haakje te hangen.

3. Het krukje

Een heerlijk multifunctioneel meubelstuk, het krukje. Je kind kan het als tafeltje gebruiken, maar ook als zitplaats voor de televisie. Als opstapje wanneer hij of zij groot genoeg is om zelf die puzzels uit de kast te pakken. Als poot van de hut, met een laken bevestigd aan het bed. Als toren voor ridders, als platform voor helikopters. Van een krukje wordt je kind vanzelf creatief!

4. De opbergkist

Onmisbaar in de kinderkamer is de opbergkist. Of, in de woorden van je kleintje, de schátkist waarin de piraten kostbare munten hebben verstopt! Het spreekt voor zich dat je de opbergkist voor talloze spullen kunt gebruiken: eerst voor puzzels, dan voor verkleedkleren en later voor schoenen. Maar het is óók een leuke tafel, of een opstapje naar de bovenste plank van de boekenkast!

5. Wandlampje

Een wandlampje in een neutraal, tijdloos model kun je in elke levensfase van een kind gebruiken. In de baby- en peutertijd hang je deze schuin boven de schommelstoel, zodat je kunt voorlezen bij zachte verlichting. Als je kind zelf kan lezen krijgt het wandlampje een plek boven het bed. Maar ook boven het bureau of in het knusse hoekje onder de hoogslaper komt dit type lamp altijd van pas!

Reacties uitgeschakeld voor 5 tips voor een functionele inrichting van de kinderkamer