meer kleur in je kleerkast
Fashion

5 Tips voor meer kleur in je kleerkast

Hangt jouw kleerkast vol neutrale tinten en wil je wel eens iets spannender? Dan is dit het uitgelezen moment om daar verandering in te brengen! De winkelrekken hangen dit seizoen en het komende najaar vol leuke kleurtjes waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren. Om je alvast een beetje te inspireren, delen we hieronder vijf tips voor meer kleur in je kleerkast!

1. Meer kleur in je kleerkast? Start bij je beauty routine

Make-up is dé manier bij uitstek om meer kleur toe te voegen aan je neutrale outfit. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het lakken van je teennagels. Deze kan je nog makkelijk wegstoppen in je schoenen als je het gevoel hebt dat je outfit te opvallend wordt. Zodra je aan de felle kleur gewend bent, kan je ook de nagels van je handen lakken. Hetzelfde geldt voor lipstick: ga niet direct voor een felle lippenstift maar begin met een getinte lipbalsem. 

2. Combineer met kleurrijke accessoires

Ben je nog niet klaar om voor een gekleurde outfit te gaan? Helemaal niet erg! Kijk eerst eens naar je accessoires. Zo kan een minitas of een clutch in een knalkleurtje je look een leuk accent geven zonder dat het overweldigend wordt. Daarnaast kan je ook denken aan een halsketting, sjaaltje of een paar schoenen in een feller kleurtje. Of wat dacht je van een kleurrijke riem om je neutrale outfit een boost te geven? 

Tips voor kleur in je kleerkast

3. Kies voor klassieke silhouetten

Als je het niet gewend bent om kleurrijke kleren te dragen, kies je in het begin het best voor klassieke silhouetten met een kleurtje. Denk bijvoorbeeld aan een broek of blazer in een gekleurde tint. Deze zijn gemakkelijk te combineren met neutrale kledingstukken die je reeds in je kleerkast hebt hangen. Wedden dat dit al veel minder angstaanjagend voelt?

4. Ga voor prints

Ook met prints kan je op een eenvoudige en toegankelijke manier kleur toevoegen aan je neutrale outfit. Een bloemenpatroon is hier een mooi voorbeeld van. De bloemen zijn kleurrijk en helder maar de basis van je outfit blijft verder neutraal. Laat dat nét zijn wat je nodig hebt! Naast bloemen zijn streepjes of bolletjes trouwens ook heel leuk om mee te experimenteren.

Tips voor meer kleur in je kleerkast

5. Ken je topkleuren

Natuurlijk kan je iedere trendkleur aan, maar iedereen heeft wel één tint waarmee hij of zij nog meer straalt dan anders. Hoe je die ene tint eruit kunt pikken? Door veel te experimenteren met verschillende kleuren. Daarnaast kunnen ook je huid, haar en je ogen  helpen om je topkleuren te vinden. De ene staat mooi met koele tinten terwijl de ander straalt met warme tinten. Eens je jouw topkleuren hebt gevonden, houdt niets je nog tegen om van top tot teen in die prachtige tint te lopen!

Lees ook: Kleine kledingkast? 5X kleding opbergen tips

Reacties uitgeschakeld voor 5 Tips voor meer kleur in je kleerkast