leuke boeken om dit najaar te lezen
Books

5x leuke boeken om dit najaar te lezen

Niets is heerlijker dan lekker op de bank te ploffen met een goed boek, terwijl het buiten koud en donker is. Geurkaars aan, fluffy dekentje erbij, een warme kop thee en genieten maar! Wil je graag boeken lezen maar heb je geen idee welke boeken op dit moment populair zijn? Om je te inspireren, delen we in deze blogpost vijf leuke boeken om dit najaar te lezen. 

1. De liefdesbrief – Lucinda Riley

In ‘De liefdesbrief’ krijgt de jonge journaliste Joanna de opdracht verslag te doen van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Na de begrafenis ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden. Een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen heeft gehouden. Met behulp van Sir James’ kleinzoon ontrafelt Joanna langzaam maar zeker het raadselachtige verhaal. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze echter dat verschillende machtige mensen de brief willen hebben. En die zullen haar ten koste van alles proberen tegen te houden.

In de spannende roman ‘De liefdesbrief’ laat Lucinda Riley, bekend van de internationale boekenserie ‘De zeven zussen’, opnieuw zien dat ze haar lezers kan betoveren. Het is een adembenemend, meeslepend en spannend verhaal dat je aandacht trekt vanaf de eerste tot de laatste pagina. Een boek dat je dit najaar gewoon moet lezen!

De liefdesbrief
De liefdesbrief

2. Leef meer, denk minder – Pia Callesen

Pia Callesen presenteert een beproefde, baanbrekende methode in ‘Leef meer, denk minder’ om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is vaak te veel denken. We analyseren eindeloos wat we hebben gezegd en gedaan of de beslissingen die we moeten nemen. Maar het werkt niet. In dit boek vind je een radicale strategie om de controle over je denkprocessen terug te krijgen en je weer goed te voelen. ‘Leef meer, denk minder’ leidt je naar een beter leven doordat je leert hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt. 

‘Leef meer, denk minder’ is een ongelooflijke bestseller in Denemarken met 75.000 verkochte exemplaren. Daarnaast staat het boek sinds verschijning bijna onafgebroken in de top 50 bestsellerlijst van Denemarken. Dat wil wel wat zeggen, als je ‘t ons vraagt. Absoluut een boek om op je verlanglijstje te zetten!

Leef meer, denk minder
Leef meer, denk minder

3. Liefde in tijden van Tinder – Elisabeth Timmermans

Tegenwoordig is Tinder veruit de populairste dating app, met meer dan 300.000 Belgische en 1.500.000 Nederlandse gebruikers. Het einde van de romantiek, volgens sommigen. De oplossing voor singles op zoek naar de ware, volgens anderen. Wat is de waarheid? 

In ‘Liefde in tijden van Tinder’ gaat dr. Elisabeth Timmermans op zoek naar de invloed van sociale media en dating apps op onze relaties. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek en tientallen getuigenissen maakt ze je wegwijs in de liefde, seks en romantiek.

Hoe is ons dating gedrag de afgelopen decennia geëvolueerd? Beïnvloeden social media en dating apps onze relaties, en zo ja, hoe? Hebben we echt meer seks door Tinder? Hebben Bridget Jones en co ons allen opgezadeld met onrealistische ideeën over de liefde? En hoe overwin je Facebook-jaloezie?

‘Liefde in tijden van Tinder’ is een aanrader voor iedereen die meer wil lezen over relaties en internet. Het is een interessant en leerzaam boek dat vlot leest. Een perfecte mix tussen wetenschap en humor. Daar houden we van! 

Liefde in tijden van Tinder
Liefde in tijden van Tinder

4. Van In Episode 5 – Pieter Aspe

De positie van Hendrik Verdonck, een rijke en machtige industrieel uit De Panne, wankelt wanneer een generaties lang meegedragen familiegeheim wordt ontsluierd. Zijn vrouw is de klokkenluider, hun drie kinderen staan voor een raadsel met heel wat ontbrekende elementen. Tegelijk zijn er op verschillende locaties in het land schijnbaar ludieke acties die gericht zijn tegen het koningshuis. 

Wanneer de dochter van Verdonck verdwijnt, doet de familie een beroep op Van In om haar terug te vinden. De gepensioneerde commissaris botst op het ene mysterie na het andere. Een oorlogsdagboek van de vader van Verdonck zorgt onverwacht voor een heel andere kijk op de zaak. Wie zijn de Verdoncks écht? Wat hebben ze te verbergen? En wat is de rol van het koningshuis in dit hele verhaal? In de anders zo rustige en vredige badplaats De Panne gaan de poppen aan het dansen. Beetje bij beetje legt Van In de puzzel, bijgestaan door zijn nieuwe partner in crime en kersverse korpschef Rein Claeys. 

Pieter Aspe is Vlaanderens meest succesvolle misdaadauteur ooit. ‘Van In Episode 5’ is opnieuw een fantastisch boek vol spanning, van het begin tot het eind. Wedden dat je het boek in één ruk uitleest? 

Van In Episode 5
Van In Episode 5

5. Waar rook is – Björn Paqualin

In Zweden woedt de grootste bosbrand sinds tijden. De brandweer werkt dag en nacht in een wanhopige poging de vuurzee onder controle te krijgen. Als midden in de chaos een in stukken gehakt lichaam wordt gevonden, wordt rechercheur Stella Robertsson vanuit Stockholm ingevlogen om de zaak te onderzoeken. De identificatie van het lijk is niet eenvoudig, maar uiteindelijk wordt duidelijk dat het om een vrouw gaat die jaren daarvoor als vermist is opgegeven.


Samen met de lokale onderzoeker Tommy Reyer duikt Stella in de oude vermissingszaak, op zoek naar nieuwe aanwijzingen die hen naar de moordenaar kunnen leiden. Terwijl de verstikkende hitte en rook hen omringen komen ze steeds dichter bij de waarheid, en blijkt de zaak voor Stella meer persoonlijke consequenties te hebben dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. 

‘Waar rook is’ is het eerste deel van een trilogie rondom Stella Robertsson. Als je het eerste deel hebt gelezen, kan je wellicht niet wachten tot het volgende deel. Wij zijn alvast heel enthousiast over deze nieuwste thrillersensatie uit Zweden!

Waar rook is
Waar rook is
Reacties uitgeschakeld voor 5x leuke boeken om dit najaar te lezen