6 beauty voordelen van kaneel
Health,  Tips

6 beauty voordelen van kaneel

Kaneel is ontzettend lekker om hartige en zoete gerechten mee op smaak te brengen, maar dat is nog niet alles. Wist je dat je kaneel ook als beauty product kan gebruiken? Kaneel is een van de specerijen met de meeste antioxidanten. Daarnaast is het rijk aan calcium, vezels, ijzer en mangaan. Het is dus niet zo vreemd dat je deze specerij als gezichtsmasker tegen puistjes en voor vollere lippen kan gebruiken. Wij zetten zes beauty voordelen van kaneel op een rijtje!

1. Kaneel gezichtsmasker tegen puistjes

Voor een gezichtsmasker met kaneel heb je honing en kaneel nodig. Meng drie eetlepels honing met een theelepel kaneel goed door elkaar, tot er een donkere pasta ontstaat. Honing zal de roodheid verminderen en kaneel werkt goed tegen bacteriën. Dit gezichtsmasker is ideaal om het vochtgehalte van de huid te herstellen. Laat het masker zo’n tien minuten intrekken. Ervaar je een branderig gevoel? Spoel het dan sneller af.

2. Kaneelscrub

Je kunt zelf kaneelscrub maken met amandelolie, olijfolie, honing, zeezout en kaneel. Heb je geen zeezout in huis? Dan kan je suiker als alternatief gebruiken. Scrub je huid met dit mengsel en spoel het vervolgens af met lauwwarm water. 

Let op: heb je een gevoelige huid? Probeer een gezichtsmasker of scrub dan eerst uit op een klein stukje van je huid om zeker te zijn dat het niet gaat irriteren.

voordelen van kaneel

3. Kaneel tegen rimpels

Last van rimpels? Je kunt dit specerij gebruiken om de huid wat te laten zwellen waar je rimpels hebt. Breng het niet aan rondom je ogen want dit kan snel irriteren. Je kunt kaneel aanbrengen op de rimpels op je voorhoofd, bij de fronsrimpels tussen je wenkbrauwen of op de rimpels boven je lippen. Meng een beetje olie met kaneel en breng dit mengsel aan op je huid en rimpels.

4. Volle lippen

Ben je niet gezegend met volle lippen en zou je de natuur graag een handje toesteken? Breng wat vaseline aan op je lippen en doe er met je vinger een laagje kaneel overheen. Masseer je lippen even in zodat het mengsel goed wordt verdeeld en laat het nog een minuut intrekken. Je zal voelen dat je lippen een beetje gaan tintelen en opzwellen. Breng vervolgens nog een laagje vaseline aan en je zal zien dat je vollere lippen hebt. Heb je geen vaseline? Dan kan je ook prima olijfolie gebruiken.

5. Frisse adem

Heb je last van een stinkende adem? Kauw dan even op een kaneelstokje of spoel je mond met kaneelwater. Voor dit laatste giet je kokend water over een kaneelstokje af. Laat dit even afkoelen en spoelen maar! Dit trucje helpt ook goed om je tanden witter te maken, mocht je dit graag wensen. Kaneel helpt dus goed tegen een stinkende adem én geeft je ook nog eens een prachtige glimlach! 

beauty voordelen van kaneel

6. Haargroei stimuleren

Tenslotte kan je dit specerij gebruiken om je haargroei te stimuleren. Meng een eetlepel kaneel en een eetlepel honing in 100 ml warme olijfolie, en voeg er een ei aan toe. Kam het mengsel door je natte haar, laat het 10 à 15 minuten intrekken en was het vervolgens uit met shampoo. Als je dit een keer per week doet, dan kan je op een natuurlijke manier je haargroei stimuleren. Ontzettend handig, toch?

Reacties uitgeschakeld voor 6 beauty voordelen van kaneel