satijnen kussensloop
Living

6 goede redenen om op een satijnen kussensloop te slapen

Slapen op een satijnen kussensloop, het is een echte trend in beautyland. Natuurlijk weet iedereen dat je er beter uitziet als je een goede nachtrust hebt. Maar wat als zoiets simpels als een satijnen kussensloop ervoor zou zorgen dat je huid gehydrateerd blijft en je glanzend haar krijgt? Jezelf mooi slapen op een satijnen kussensloop, wij zijn er alvast helemaal fan van. Lees hier zes goede redenen om ook een kussensloop van satijn aan te schaffen!

1. Slapen op satijnen kussensloop: glanzend haar zonder klitten

Slaap jij altijd op een katoenen kussensloop? Dan heb je wellicht al gemerkt dat je ‘s ochtends wakker wordt met droog haar. Het katoen in dit kussensloop zuigt namelijk het vocht uit je haar. Dat is best zonde want je haar verliest hierdoor flink wat glans. Gelukkig kan je dit makkelijk voorkomen door te slapen op een satijnen kussensloop. De volgende ochtend zal je haar minder droog zijn en meer glanzen. 

Heb je regelmatig knopen en klitten in je haar? Ook dan is satijn een betere optie dan katoen. Let er wel op dat je je haar altijd vastbindt of vlecht. Slapen met los haar zorgt alleen voor meer klitten in de ochtend. 

2. Satijnen kussensloop voorkomt gespleten haarpunten

Tijdens het slapen, beweeg je vaak meer dan je denkt. Door al dat gewoel kan je haar afbreken met gespleten haarpunten tot gevolg. Slapen op een kussensloop van satijn voorkomt haarbreuk en gespleten haarpunten. Handig, want zo kan je een bezoekje aan de kapper overslaan en meer geld sparen!

3. Voorkomt pluizend haar

Op een satijnen kussensloop slapen heeft nog een voordeel voor je haar, namelijk dat je pluizend haar kunt voorkomen. Hiermee kan je veel tijd besparen in de ochtend. Je hoeft immers niet meer aan de slag met een föhn, krul- of stijltang aangezien je haar pluisvrij is. Zo heb je meer tijd over om aan je ochtendrituelen te spenderen, een goed begin van de dag!

Satijnen kussensloop voorkomt gespleten haarpunten

4. Zorgt voor een gehydrateerde huid

Slapen op een katoenen kussensloop trekt niet alleen het vocht uit je haar, maar ook uit je huid. Je kunt dan wel investeren in dure serums, nachtcrèmes en gezichtsmaskers, maar dat heeft weinig nut als je ondertussen blijft slapen op katoen. Als je droomt van een zachte en gehydrateerde huid, dan kan je beter voor een satijnen kussensloop kiezen. Een satijnen stof neemt geen vocht op, houdt je huid soepel en laat je poriën ademen.

5. Slaaprimpels voorkomen met een satijnen kussensloop

Wanneer je net wakker bent en in de spiegel kijkt, heb je ze wellicht al opgemerkt: slaaprimpels. Soms kan het een aantal uren duren voordat deze rimpels in je gezicht helemaal zijn weggetrokken. Hoe slaaprimpels voorkomen? Je raadt het al: door op een satijn kussensloop te slapen! Niet alleen slaaprimpels, maar ook rimpels door ouderdom ontstaan minder snel wanneer je op een kussensloop van satijn slaapt. Ook de favoriete slaaphoudingen van mensen spelen mee in het ontstaan van rimpels. 

6. Het werkt verkoelend

Een laatste reden om een kussensloop satijn aan te schaffen is omdat het verkoelend werkt. Dit is ideaal voor tijdens warme zomernachten. Er is namelijk niets vervelender dan de hele nacht wakker te liggen in bed omdat het te warm is in je slaapkamer. Met een kussensloop van satijn heb je daar geen last meer van!

een satijnen kussensloop

Je leest het: het is een kleine en simpele verandering, maar het vervangen van je katoenen kussensloop door een satijnen kussensloop brengt heel wat voordelen met zich mee voor je huid én haar. Probeer het maar eens!

Reacties uitgeschakeld voor 6 goede redenen om op een satijnen kussensloop te slapen