decoratieve led lampen
Living

6 plekken waar smart led strips niet mogen ontbreken

Steeds meer mensen voegen smart led strips toe aan hun huis of tuin. Doordat deze met een app te besturen zijn maak je je leven hiermee onder meer een stuk eenvoudiger. Stel tijdschema’s in om het gebruik te automatiseren, zet de led strip aan terwijl je op vakantie bent en kies uit miljoenen verschillende kleuren dé lichtkleur die bij het moment past. De voordelen van dit soort slimme led strips zijn eindeloos. Maar waar kun je ze nou het beste gebruiken? In deze blog zetten we dat voor je op een rijtje. 

  1. Achter een spiegel

Door een smart led strip achter een spiegel te bevestigen ga je niet alleen voor een mooi lichteffect maar ook voor een extra egale verspreiding van het licht. Het voordeel hiervan is dat er weinig schaduwen ontstaan als je in de spiegel kijkt, zodat je altijd goed kunt zien hoe je eruitziet. Kies in de app voor licht met een koud witte kleurtemperatuur om te zorgen dat je alles nóg beter kunt zien en alle kleuren waarheidsgetrouw uitkomen.

  1. In de kast

Smart led strips kunnen ook prima dienst doen als kastverlichting, bijvoorbeeld in een kledingkast of in een boekenkast. Hier kun je de strip bevestigen langs de randen of onder de planken. Op deze manier worden je kleding of je boeken altijd goed verlicht en zet je deze echt in de spotlights. Sommige led strips zijn ook te combineren met sensoren, zodat het licht als vanzelf aangaat als je de kast opendoet. Superhandig!

  1. Achter de tv 

Smart led strips worden ook vaak achter een scherm bevestigd. Dit kan gaan om een televisiescherm of een computerscherm. Het gebruik van verlichting hierachter zorgt niet alleen voor een mooi effect, maar is ook beter voor de ogen. Doordat het licht namelijk de helderheid van het scherm compenseert is dit een stuk minder vermoeiend. Zo werkt dit rustgevend.   

Leuk extraatje: Er zijn ook smart led strips op de markt (bijvoorbeeld van Philips) die mee kunnen kleuren met de kleuren van de film die je aan het kijken bent of het spel dat je speelt. De kleuren die dan op je beeldscherm te zien zijn worden ook op de muur geprojecteerd. Deze surroundverlichting voegt echt een extra dimensie toe aan je film- of gamebeleving.

  1. Onder de bank of het bed

Door led strips onder de bank of het bed te bevestigen zie je ze niet, maar wordt er wel een grote hoeveelheid licht toegevoegd. Zo creëer je gegarandeerd een goede sfeer in je slaap- of woonkamer. Gebruik de diverse opties om voor een lichtkleur te gaan die jij mooi vindt.

  1. Onder je keukenkastjes

Slimme led strips onder je keukenkastje zijn zeer functioneel. Ze vallen namelijk niet op en kunnen dus op een subtiele manier gemonteerd worden, maar geven wel voldoende licht bij het snijden van je groente of vlees. Met de app zorg je dat het licht helder genoeg is om alles goed te kunnen blijven zien, ook als het bijvoorbeeld vroeger donker is.

  1. Buiten

Veel slimme led strips zijn niet alleen binnen maar ook buiten te gebruiken. Hier kun je ze bijvoorbeeld langs paden monteren, onder de dakrand bevestigen of aanbrengen rondom een vijver. Ook hier kun je de lampen weer combineren met een sensor om te zorgen dat ze automatisch gaan branden als je de tuin betreedt. Let wel altijd goed op dat de verlichting wel weersbestendig moet zijn. Check daarom altijd het beschermingsniveau. Lampen met een IP-classificatie van IP44 of hoger kun je zowel binnen als buiten gebruiken. 

Naast slimme led strips kun je nog veel meer slimme led lampen bestellen op gespecialiseerde websites. Zo kun je altijd meer gemak en opties toevoegen aan je woning. 

Smart led strips zijn dus op ontzettend veel verschillende manieren te gebruiken. Door de aanpasbare lichtkleur en het flexibele karakter van de strips komen ze bijna overal wel goed tot hun recht. Geniet zo altijd van extra gemak!

Reacties uitgeschakeld voor 6 plekken waar smart led strips niet mogen ontbreken