benen scheren
Tips

8 veelgemaakte fouten bij het scheren

Het is volop lente en binnenkort komt de zomer eraan. Tijd om je mouwloze topjes en jurkjes boven te halen! Heb jij ook een hekel aan scheren? Misschien maak je je er graag snel vanaf en mis je wel eens een plekje of heb je last van een geïrriteerde huid. Om er zo goed en voorbereid mogelijk aan te beginnen, delen we in dit artikel alvast acht veelgemaakte fouten bij het scheren. Wanneer je onderstaande tips volgt, worden je oksels, benen en bikinilijn heerlijk zacht!

1. Veelgemaakte fouten bij het scheren: je bereidt je huid niet goed voor

Voordat je begint met ontharen, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Gebruik een milde scrub met fijne korrels die je zachtjes met ronddraaiende bewegingen inmasseert. Op die manier komen vastzittende haartjes vrij waardoor je ingegroeide haartjes en scheerbultjes vermijdt. Wist je trouwens dat je ook scrubs uit je keukenkastje kunt gebruiken? 

2. Je scheert droog

Nog één van de veelgemaakte fouten bij het scheren is dat je het droog doet. Je gebruikt beter een zachte scheergel om scheerbultjes, wondjes en scheerbrand te voorkomen. Dankzij de gel glijdt het mesje soepel over je huid, wat het scheren ook nog eens aangenamer maakt. Heb je geen scheergel meer in huis? Dan kan je ook babyolie gebruiken. Een babyzacht huidje gegarandeerd!

3. Je gebruikt het verkeerde scheermesje

Wegwerpmesjes van een goedkoop merk zijn misschien goed voor je portemonnee, maar je huid wordt er niet vrolijk van. Kies liever voor een kwalitatief scheermesje met meerdere messen. Hiermee kan je vervelende haartjes op je knieën en enkels makkelijker weghalen. 

4. Je vervangt je scheermesje niet vaak genoeg

Het is belangrijk om je scheermesjes tijdig te vervangen. Zodra het bot is, is het tijd voor een nieuw exemplaar. Je merkt dit wanneer het mesje niet meer vlot over je huid glijdt en je de haartjes minder snel kunt wegscheren. Bovendien blijven er veel bacteriën achter in het mesje die in contact komen met de haarzakjes en zo ontstekingen kunnen veroorzaken. Spoel je mesje daarom altijd goed af of kies voor een elektrisch scheermesje dat gemakkelijk is in onderhoud.

scheren van benen

5. Je scheert tegen de haargroei in

Tegen de haargroei in scheren zorgt voor het gladste resultaat, maar het kan ook scheerirritatie, wondjes en scheerbrand veroorzaken. Je kunt daarom beter met de haargroei mee scheren. Handig meegenomen is dat je scheermesje ook veel langer zal meegaan!

6. Je scheert iedere dag

Iedere dag scheren is niet zo verstandig. Je krijgt er alleen maar een geïrriteerde huid van. De verse bultjes krijgen de kans om te ontsteken waardoor er nog meer bultjes zullen ontstaan. Je geeft je huid beter even rust door om de twee à drie dagen te ontharen. 

7. Je scheert de dag zelf

Staat er iets speciaals op de planning? Scheer dan zeker niet de dag zelf. Dikwijls wordt je huid rood na het ontharen en die roodheid verdwijnt vaak pas na een paar uren. Je gaat daarom beter een dag op voorhand aan de slag met het scheermesje.

8. Je verzorgt je huid niet

Ben je klaar met ontharen? Spoel je huid dan af met lauw water en dep je huid droog met een schone handdoek. Tenslotte gebruik je een hydraterende bodylotion om je huid opnieuw te voeden en te herstellen. Het resultaat is een zachte, gladde huid om mee te stralen!

Shoppen: deze items maken scheren een stuk leuker!

Reacties uitgeschakeld voor 8 veelgemaakte fouten bij het scheren