Feng-Shui-interieur
Interior,  Tips

8x Feng Shui slaapkamer inrichten

Kom je maar moeilijk tot rust in bed en blijf je uren woelen voordat je eindelijk in slaap valt? Wellicht is het fijn om je slaapkamer Feng Shui in te richten. Wanneer alles op de juiste plek staat, ervaar je veel minder stress en is je slaapkamer eindelijk de plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Wat is Feng Shui precies? En hoe doe je dat: een Feng Shui slaapkamer inrichten? Hieronder delen we graag tips en inspiratie. Kijk mee!

Wat is Feng Shui?

Kort gezegd is Feng Shui een eeuwenoude Chinese filosofie die focust op balans en positieve energie. Deze basisprincipes worden dikwijls toegepast om je interieur ordelijk en harmonieus in te richten. Je begrijpt het al: rommel hoort niet thuis in deze oase van balans en rust. Om de positieve energie in huis te laten stromen, moet je een paar dingen weghalen en anders neerzetten. Hieronder vertellen we daar meer over!

Feng Shui slaapkamer inrichten tips

1. Verwijder alles wat met werk te maken heeft

In de slaapkamer heb je een totaal andere energie nodig dan in je thuiskantoor. Waar in je home office focus belangrijk is, is het in de slaapkamer juist belangrijk om ontspanning en rust te vinden. Verwijder daarom alles uit de slaapkamer wat met werk te maken heeft. Ook dingen die niet per se met werk maar met een andere soort productiviteit te maken hebben, moet je uit de slaapkamer halen. Denk bijvoorbeeld aan je sportkleren of smartphone. Zelfs als je smartphone alleen maar moet opladen, zorgt dit item ervoor dat je niet helemaal kunt ontspannen. Je legt hem dus beter in een andere kamer.

2. Geen rommel onder je bed

Om je slaapkamer Feng Shui in te richten, mag er geen rommel onder je bed liggen. Zelfs opbergdozen moet je onder je bed verwijderen. Als je boven deze spullen slaapt, krijg je minder positieve energie. Rommel is namelijk een boosdoener voor je energielevel. Dikwijls zijn spullen onder je bed ook helemaal niet nodig. Bedenk maar eens wanneer je ze voor het laatst nodig had. Als dit al lang geleden is, breng je ze wellicht beter naar de kringloop.

3. Hou rekening met geuren en geluiden

Vieze geuren en vervelende geluiden horen niet thuis in een Feng Shui slaapkamer. Zo slaap je bijvoorbeeld beter niet boven de keuken. Niets is vervelender dan geurtjes van het avondeten die in de slaapkamer blijven hangen! Indien je niets kunt doen aan de geuren en geluiden, kan je gebruikmaken van rustige muziek en etherische olie om je slaapkamer Feng Shui in te richten.

4. Vermijd alleenstaande objecten

Voel je je soms alleen in de slaapkamer? Dan zouden alleenstaande objecten wel eens de oorzaak kunnen zijn van je gevoelens. Staat er bijvoorbeeld een enkele vaas of staat er een enkele stoel in de hoek? Dan ben je onbewust een bepaalde boodschap naar jezelf aan het overbrengen. Dus ja, je eenzaamheid zou wel eens kunnen komen door de inrichting van je slaapkamer. Maak van die alleenstaande items een paar of trio, en plaats alleen spullen in de slaapkamer waar je écht blij van wordt.

5. Let op de positie van je bed

Ook de positie van je bed speelt een belangrijke rol bij een Feng Shui slaapkamer. Allereerst moet een bed zo staan dat je de deur direct kan zien. Het hoofdeinde moet tegen de muur staan, maar liever niet direct onder een raam. Verder plaats je beter zo min mogelijk meubels en accessoires in je slaapkamer. Om een Feng Shui slaapkamer met positieve energie te hebben, zal je die kleine poef ergens anders moeten zetten.

6. Plaats niet te veel planten

Sommige planten in de slaapkamer hebben een luchtzuiverende werking en zijn daarom ideaal om in deze ruimte neer te zetten. Toch is het belangrijk om niet té veel planten te hebben in een Feng Shui slaapkamer. De juiste balans is hierbij erg van belang. Planten hebben namelijk een ‘hout-element’ wat volgens de leer van Feng Shui de slaap kan verstoren.

7. Ga voor mooie Feng Shui kleuren

Een Feng Shui slaapkamer mag je best een kleurtje geven. Begin met het schilderen van de muren in een neutrale kleur. Hierbij is het wel belangrijk dat de slaapkamer geen te kille sfeer krijgt want dit zal niet ontspannend werken. Wissel bijvoorbeeld een koele kleur zoals blauw of grijs af met warme kleuren.

8. Kies voor natuurlijke materialen

Wil je een Feng Shui slaapkamer inrichten? Dan kies je beter niet voor een koude vloer. Een natuurlijk materiaal zoals hout is een veel betere keuze! Hout geeft een knusse, warme sfeer en voelt niet zo koud aan als tegels. Ook meubels en raamdecoratie mogen gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Dit is alleen maar bevorderlijk voor de energiestroom! 

Zo, dit zijn een aantal tips voor het inrichten van een Feng Shui slaapkamer. Wanneer je deze tips toepast, zal je heerlijk kunnen slapen als een roosje!

Reacties uitgeschakeld voor 8x Feng Shui slaapkamer inrichten