activiteiten die je in oktober kunt doen
Tips

8x Leuke activiteiten die je in oktober kunt doen

Vind jij het jammer dat de zomer bijna voorbij is? Weet dat er ook in de herfst heel wat te ontdekken valt. Het is niet omdat het buiten grauw en donker is, dat je geen plezier meer kunt maken. Integendeel zelfs! In dit artikel delen we acht leuke activiteiten die je in oktober kunt doen, zodat je een leuke en gezellige herfst tegemoet gaat.

1. Maak een boswandeling

Hoe kan je de smaak van de herfst beter te pakken krijgen dan door de natuur te wandelen? Maak een boswandeling en geniet van de natuur die van kleur verandert. Ga alleen of samen met familie of vrienden van het herfst zonnetje genieten terwijl je met je voeten door de kleurrijke bladeren wandelt. Bewegen in de frisse lucht is gezond voor jong en oud!

2. Ga pompoenen uitzoeken

Er zijn weer volop pompoenen te koop. Ga maar eens kijken langs de weg in dorpjes of in tuincentra. Maak er een leuk uitstapje van met een vriend of vriendin, ouder, buurvrouw of tante, en zoek de mooiste pompoenen uit om in jouw interieur, tuin of voor de deur neer te zetten als decoratie. 

3. Ga pompoenen uithollen

Pompoenen uithollen is een activiteit die in Nederland minder traditioneel is dan in Amerika. Echter is deze activiteit daarom niet minder leuk. Want zeg nu zelf, hoe tof is het om figuren in pompoenen te snijden? Hol eerst de pompoen uit en snijd daarna met een mes voorzichtig leuke figuren in de pompoen. Plaats er een kaarsje in en je hebt binnen no time sfeervolle versiering!

fijne activiteiten die je in oktober kunt doen

4. Ga appels plukken

Wist je dat er in Nederland tal van pluktuinen zijn waar jij zelf groente en fruit kunt plukken? Trek erop uit met je gezin of beste vrienden en ga samen appels plukken. Hoewel het hoogseizoen hiervoor dikwijls in september is, is er in oktober ook nog genoeg om te plukken. Daarna kunnen jullie samen een heerlijke appeltaart of appelmoes maken!

5. Bezoek een bierbrouwerij of wijnmakerij

Veel mensen bezoeken een brouwerij of wijnmakerij alleen in de zomer, vooral wanneer ze tijdens hun vakantie in een wijnregio terechtkomen. Maar ook in de herfst kan zo’n bezoek z’n charme hebben. Niets is gezelliger dan heerlijke bieren en wijnen te proeven terwijl het buiten pijpenstelen regent. Een knusser gevoel zal je niet krijgen!

6. Verzamel bladeren en laat ze drogen

Een van de leukste activiteiten die je in oktober kunt doen, is mooie herfstbladeren verzamelen en deze laten drogen. Houd ze de eerste dagen droog met keukenpapier en plaats ze daarna tussen twee krantenstukken en een stapel boeken. Of in ieder geval iets zwaars. Het is gemakkelijk om te doen en daarna kan je de bladeren bewaren, bijvoorbeeld als woondecoratie. Goedkoop en sfeervol!

Leuke dingen die je in oktober kunt doen

7. Maak pompoen recepten

We zeiden het al eerder: pompoenen mogen niet ontbreken in de herfst. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke pompoentaart maken om in de herfstsfeer te komen. Of wat dacht je van een lekkere pompoensoep? Deze gerechten zijn niet alleen om te smullen, maar je huis gaat er ook heerlijk van ruiken.

8. Rooster marshmallows

In Nederland zijn we over het algemeen bekend met een regenachtige herfst, maar af en toe zit er ook een zonnige dag bij. Grijp op zo’n dag je kans en rooster marshmallows boven een knus kampvuurtje. Gezelligheid gegarandeerd!

Leuke activiteiten die je in oktober kunt doen

Plof je liever op de bank met een goed boek? Dat is ook heel gezellig! Hier vind je alvast 5x leuke boeken om dit najaar te lezen

Reacties uitgeschakeld voor 8x Leuke activiteiten die je in oktober kunt doen