afvallen met een virtuele maagband
Health

Afvallen met een virtuele maagband: enkel de voordelen van een maagband

Afvallen met een virtuele maagband komt steeds vaker voor. Er komen steeds meer succesverhalen naar buiten. Maar wat houdt het plaatsen van een virtuele maagband nou precies in?

Wat is een virtuele maagband

Een virtuele maagband is een denkbeeldige maagband die door een hypnotherapeut onder hypnose wordt ‘geplaatst’. Tijdens een staat van hypnose is je onderbewustzijn te beïnvloeden op een manier dat je kunt gaan geloven dat je maag kleiner is omdat je in die staat van zijn nog moeilijk onderscheid kunt maken tussen realiteit en fictieve suggesties die worden gegeven door de hypnotherapeut. Het werd begin jaren 2000 ontwikkeld in Spanje door een Engelse hypnotherapeut (Sheila Granger).

Voordelen ten opzichte van een chirurgische maagband

Bij een virtuele maagband geniet je van de voordelen van een maagband zoals het sneller krijgen van een verzadigd en voldaan gevoel, het eten van kleinere porties en daardoor indirect afvallen. Het voordeel ten opzichte van een chirurgische maagband wordt vooral gekenmerkt door het ontbreken van de nadelen ervan zoals het risico op overlijden, het blokkeren van de maagtoegang bij grote stukken voedsel, het lekken van de maagband en andere complicaties of bijwerkingen. De voordelen en het tempo van afvallen kunnen uiteraard worden vergroot indien het plaatsen van de maagband wordt gecombineerd met sporten en gezonde voeding.

Waar kan ik terecht voor deze maagband?

Benieuwd naar de mogelijkheden met een virtuele maagband? Op Hypnosezorg.nl vind je een hypnotherapeut bij jouw in de buurt. De hypnotherapeuten van hypnosezorg.nl zijn dagelijks bezig met het begeleiden van mensen om hen terug te zetten in de eigen kracht. In 4 à 5 sessies van ieder 1 tot 1,5 uur kunnen professionele hypnotherapeuten blijvend verschil creëren. Na deze sessies is het onderbewustzijn als het ware op een manier geprogrammeerd dat je gevoelsmatig werkelijk gelooft dat je een fysische maagband draagt. In totaal betaal je 599 euro.

Maagband middels hypnose: zweverig?

De toepassing van hypnotherapie is wetenschappelijk onderbouwd. Desondanks wordt het vaak als zweverig gezien en uiten veel mensen zich sceptisch. Het is een natuurlijke staat van zijn die wordt gekenmerkt door diepe ontspanning en vertraagde hersenactiviteit, waardoor je contact kunt maken met je onderbewuste.

Hypnotherapie kan worden ingezet bij tal van andere klachten en problematiek (bijvoorbeeld angst- of somberheidsklachten, slaapproblematiek of een negatief zelfbeeld. De mogelijkheden zijn zeer omvangrijk (raadpleeg hiervoor hypnosezorg.nl).            

Reacties uitgeschakeld voor Afvallen met een virtuele maagband: enkel de voordelen van een maagband