electrische camper
Travel

Alles wat je moet weten over elektrische campers

Ben jij de trotse eigenaar geworden van een elektrische camper? Dan ga je vast en zeker graag met de camper een lange tocht maken! Met een elektrische camper kan het echter wat lastiger zijn dan met een normale camper. Veel mensen weten niet precies waar ze de camper op kunnen laden, hoe ze de camperverzekering af moeten sluiten en waar ze op moeten letten voor de lange reis. In dit blog bericht willen we deze onzekerheden wegnemen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over je elektrische camper voordat je op reis gaat.

Het kopen van een elektrische camper

Het aanschaffen van een elektrische camper is in veel opzichten een goede keuze. Je bent in eerste instantie niet meer afhankelijk van diesel of olie. Dit heeft grote voordelen voor het milieu en verlaagt je persoonlijke CO2 uitstoot. Daarnaast is een elektrisch voertuig ook veel stiller dan een voertuig op olie of diesel. Vervolgens zijn er in Nederland ook verschillende subsidies op het gebied van duurzaamheid. Als je een elektrische camper koopt, kun je gebruikmaken van een subsidie. Hierdoor wordt je aankoop goedkoper en financieel aantrekkelijker.

Een camperverzekering afsluiten

Nadat je een elektrische camper hebt gekocht, ga je de camper verzekeren. Het verzekeren van een elektrische camper is niet anders dan het verzekeren van een camper op diesel of olie. Je kunt in beide gevallen terecht bij een lokale adviseur om een camperverzekering af te sluiten. Deze helpt je bij het maken van een goede keuze. Uiteraard doe je zelf van tevoren een onderzoek naar de verschillende verzekeringen, zoals WA, beperkt Casco en Casco. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar aanvullende verzekeringen die je wilt afsluiten. Als je een lange reis gaat maken met de elektrische camper, wil je natuurlijk op alle mogelijke scenario’s zijn voorbereid. Samen met de lokale adviseur kun je precies je eigen wensen en behoeften aangeven om te zorgen voor een passende verzekering.

Met een elektrische camper op reis

Als je eenmaal de hele camper vol hebt gestopt met alle spullen die je nodig hebt en de camperverzekering afgesloten hebt, kun je vertrekken. Het is echter wel van belang dat je goed in de gaten houdt dat je met een elektrisch voertuig op reis gaat. Dit betekent namelijk dat je regelmatig een laadpaal moet zoeken. Zorg er daarom voor dat je een elektrische camper koopt met een goede actieradius. Dit zorgt ervoor dat je een langere tijd zonder een laadpaal kunt, waardoor je gemakkelijker grote afstanden kunt rijden. Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de trip, kun je een laadpas aanschaffen. Deze zijn verkrijgbaar bij verschillende aanbieders, zoals de ANWB. Het is echter afhankelijk van het gebied waar je naartoe gaat of er genoeg oplaadmogelijkheden zijn en welke laadpas je kunt gebruiken. Zorg er daarom voor dat je alvorens je vertrekt, een goede route uitgestippeld waarvoor je de juiste laadpas hebt.

Reacties uitgeschakeld voor Alles wat je moet weten over elektrische campers