infrarood paneel
Living

Als je huidige verwarming tekort schiet, kan het installeren van infrarood verwarming een oplossing zijn

Toen je vorig jaar aan het einde van de zomer na lang zoeken eindelijk een geschikte woning vond, duurde het slechts een aantal dagen voordat je de knoop doorhakte en je handtekening onder het koopcontract zette. Je was immers al zo lang op zoek naar een nieuwe woning, dat toen je eindelijk een huis vond dat voldeed aan al je verwachtingen, er niet lang over twijfelde alvorens je een definitief besluit nam en over ging tot de daadwerkelijke aankoop. 

Het is immers goed zoeken op de woningmarkt en het steeds verder toenemende tekort aan woningen, zorgt ervoor dat veel huizen reeds verkocht worden voordat ze op de markt komen. Daarnaast zijn de prijzen vandaag de dag ook zeker niet mals, dus het feit dat je een betaalbare woning vond die voldeed aan al jouw eisen, was dan ook een kans die je niet voorbij kon laten gaan. 

Alles in je nieuwe woning leek op orde te zijn, totdat een koude winter aanbrak

Natuurlijk zijn er bij de aankoop van een bestaande woning altijd bepaalde aspecten die verbeterd kunnen worden om er zeker van te zijn dat deze garant staat voor het juiste woonplezier voor jou. Gelukkig hoefde er aan het door jou aangeschafte huis weinig te worden aangepast, aangezien de vorige eigenaren een paar jaar geleden de nodige renovaties hadden doorgevoerd om het huis te moderniseren.

Na het doorbrengen van een eerste, toch wel gure winter, ben je echter tot de conclusie gekomen dat de huidige verwarming niet volledig voldoet aan datgene wat jij verlangt. Natuurlijk was afgelopen winter er eentje voor de boeken en bereikte de temperatuur negatieve waarden die al in jaren niet meer waren voorgekomen, maar desondanks wil je er zeker van zijn dat je hierdoor niet nog een keer verrast gaat worden en je ondanks het feit dat de verwarming op volle toeren draait, je alsnog met een dikke deken op de bank moet zitten om er zeker van te zijn dat je er enigszins comfortabel bij kan zitten.

Je wilt niet langer dekens gebruiken in je woonkamer bij lage temperaturen

Daarom dat je besloten hebt om op zoek te gaan naar de mogelijkheden om extra verwarmingselementen te installeren, zodat je er komende winter niet bang voor hoeft te zijn dat onverwachte winterse temperaturen je zodanig uit balans brengen dat je slechts door het gebruik van verschillende dekens er toch enigszins warm bij kunt zitten gedurende extra koude wintermaanden. 

Na het bestuderen van verschillende manieren om je verwarming in huis zodanig uit te breiden dat je er altijd warm bij kunt zitten, ben je steeds meer geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden die verwarming door middel van infrarood te bieden heeft. Infrarood verwarming verwarmt namelijk objecten en niet de lucht. Hierdoor ontstaat geen luchtcirculatie, die opdwarrelend stof of problemen door pollen of bacteriën als gevolg heeft. 

Door het installeren van infrarood panelen aan het plafond los je problemen op

De makkelijkste manier om voor een gedegen verwarming in huis te zorgen, is door infrarood paneel plafond te installeren. Hierdoor wordt namelijk geen extra ruimte in je woning in beslag genomen en bovendien zijn de speciale panelen bijzonder makkelijk te installeren. Daarnaast heeft het toepassen van infrarood verwarming de nodige voordelen ten opzichte van het uitbreiden van conventionele verwarming.

Zo is het gebruik van infrarood verwarming duurzaam en milieuvriendelijk. Doordat infrarood verwarming vooral plaatselijk gebeurt, kun je heel specifiek selecteren waar extra verwarming plaatsvindt. De installatie van een infrarood verwarming paneel aan het plafond is daarnaast bijzonder gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een stroomvoorziening waar je het infrarood paneel op kunt aansluiten en klaar is kees!

Infrarode verwarmingspanelen zijn economisch, efficiënt en onderhoudsvrij

Verwarming door het toepassen van speciale panelen is daarnaast erg energie-efficiënt, vergt vrijwel geen onderhoud en is het goedkoopste alternatief voor conventionele verwarming door middel van het verbranden van aardgas. Bovendien vindt de verwarming plaats door middel van stralingswarmte en niet door het verplaatsen van warme lucht. 

Hierdoor voorkom je allerlei problemen die regelmatig opspelen bij de gebruikelijke convectie verwarming. Het is namelijk goed mogelijk dat warme vochtige lucht condenseert op bijvoorbeeld de muren van je woning, waardoor schimmels kunnen ontstaan en stucwerk wordt aangetast. Het circuleren van de lucht in een ruimte gaat daarnaast vaak gepaard met opdwarrelend stof, wat bijvoorbeeld ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Daarnaast kunnen temperatuurverschillen in een ruimte er de oorzaak van zijn dat er een trek ontstaat, die de nodige gezondheidsproblemen kan veroorzaken wanneer er geen rekening mee wordt gehouden.

Infrarood verwarming vindt plaats door middel van straling

Door een ruimte te verwarmen door middel van infrarood verwarming kun je al deze problemen vermijden. De verwarming door infrarood vindt namelijk plaats door straling. Omringende objecten blijven hierdoor droog en geven juist warmte af. Deze warmte heeft bovendien een positieve uitwerking op de mens en is daarnaast energiebesparend, gunstig in aanschaf en vergt na installatie vrijwel geen onderhoud om perfect te kunnen blijven functioneren.

Reacties uitgeschakeld voor Als je huidige verwarming tekort schiet, kan het installeren van infrarood verwarming een oplossing zijn