huis baby klaarmaken
Living

Baby op komst? Al gedacht aan kinderveiligheid in huis?

Is er bij jullie een baby op komst? Van harte gefeliciteerd in elk geval. Geniet volop van de zwangerschap en van het zalige gevoel van de baby in je buik.
We willen de pret niet bederven, maar heb je al nagedacht over je huis veilig maken voor baby? Kinderveiligheid in huis zal er immers voor zorgen dat zowel jullie als jullie baby optimaal kunnen genieten van een zorgeloze tijd.

Je huis baby klaarmaken doe je best zo vroeg mogelijk

Ja vraagt je na het lezen van bovenstaande waarschijnlijk al af hoe je er nu aan begint, je huis veilig maken voor baby. We overlopen hierna enkele eenvoudige en kleine aanpassingen die je makkelijk en eenvoudig zelf kan doen.

kinderveiligheid in huis

Beveilig je stopcontacten

Door middel van beschermers die je op je stopcontacten kan plaatsen, kan je baby zijn of haar vingertjes er niet insteken.

Let op met scherpe hoeken en randen

Kleintjes hebben nog maar weinig evenwichtsgevoel waardoor ze makkelijk (om)vallen. Door scherpe hoeken en randen te bedekken, kan je de ernst van verwondingen drastisch beperken in geval dat je kindje toch zou vallen.

Gevaarlijke stoffen? Veilig opbergen is de boodschap

Je kent het gegeven wel dat kleintjes alles wat ze op hun weg tegenkomen liefst zo snel mogelijk in hun mondje willen steken. Denk er dus aan zaken als wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en dergelijke meer buiten het bereik van je kindje te bewaren.

huis klaar maken voor baby

Traphekjes installeren

Door het plaatsen van traphekjes kan je kindje niet op een onoplettend moment zelf op verkenning gaan via de trap. Je baby kan rustig zijn gang gaan op de verdieping waar jij ook bent en kan niet naar beneden vallen.

Je huis veilig maken voor je baby, makkelijker dan je denkt

Zoals je al kon lezen hierboven, hoef je helemaal niet veel tijd, energie en geld te investeren. Je huis klaar maken voor baby is eigenlijk heel snel en eenvoudig gedaan. Als je eens je huis bekijkt vanuit de ogen van je kindje, zal je al onmiddellijk enkele potentiële gevaren opmerken die je kan wegwerken. Eens je vanuit dat standpunt kijkt, zal je huis klaar maken voor baby een logische stap zijn in het uitkijken naar jullie kindje.
Je huis baby klaarmaken zal je kleintje ongestoord plezier bezorgen in het verkennen van de leefwereld en zal jullie een geruster gevoel geven.

Reacties uitgeschakeld voor Baby op komst? Al gedacht aan kinderveiligheid in huis?