argentinie backpacken
Travel

Backpacken in Argentinië: deze hotspots moet je absoluut bezoeken!

Voor de wereldreizigers die wel in zijn voor een veelzijdig avontuur, staat backpacken in Argentinië vaak hoog op de bucket list. Dit Zuid-Amerikaanse land barst namelijk van interessante cultuur en adembenemende natuur en biedt dus voor ieder wat wils. Tijdens het backpacken in Argentinië zul je je dus niet gauw vervelen, want je kunt dansen tot de vroege uurtjes in een van de vele clubs in Buenos Aires, maar ook langs wijngaarden fietsen in Mendoza of varen langs de Iguaza watervallen. 

1. Dans de tango in Buenos Aires

Buenos Aires wordt ook wel het “Parijs van Zuid-Amerika” genoemd en deze bijnaam heeft de hoofdstad onder andere te danken aan de vele gezellige cafés zoals je die in de Europese stad van de liefde ook kunt vinden. Buenos Aires is als tweede grootste stad in Zuid-Amerika (op Rio de Janeiro na) een van de hotspots van Argentinië voor degenen die van cultuur, muziek, eten en dansen houden. Ga bijvoorbeeld eens langs het Nationaal Historisch Museum, gehuisvest in een paleisachtig gebouw, waar je de geschiedenis van Argentinië vanaf de zestiende eeuw tot aan het begin van de twintigste eeuw kunt ontdekken. En houd je van shoppen en rondslenteren door marktjes? Ga dan op zondag naar de San Telmo Market op de Plaza Dorrego, waar je naast allerlei snuisterijen zoals zilverwerken, schilderijen en andere souvenirs ook muzikanten, kunstenaars, steltenlopers en andere straatartiesten kunt bewonderen. Verder is Argentinië natuurlijk het land van de tango, dus kun je Buenos Aires ook tangolessen boeken. 

2. Vaar langs de Iguaza Falls

Als je gaat backpacken in Argentinië, dan zul je vast ook wel een van de vele mooie natuurfenomenen in dit land willen zien. De Iguaza Falls mag je echt niet overslaan, want rond deze watervallen krijg je een prachtig uitzicht over het natuurgebied. Je kunt er hiken, maar een helikoptervlucht of boottochtje behoren ook tot de mogelijkheden. Vaar bijvoorbeeld langs de Devil’s Throat (Garganta del Diablo), de hoogste van de 275 watervallen in Iguaza Falls: bij veertien cascades zie je het water meer dan tachtig meter naar beneden in een grote mistwolk vallen! 

3. Drink wijn in Mendoza

Een van de hotspots van Argentinië voor wijnliefhebbers is Mendoza, want deze stad is onder andere bekend om de Malbec wijn. Je kunt dus mountainbiken en hiken langs een van de vele wijngaarden en pittoreske dorpjes die rondom Mendoza zitten, waar je ook wijnproeverijen kunt doen. Het weer in deze regio is dan ook zeer aangenaam! In de stad Mendoza zijn er verder ook, net zoals in Buenos Aires, veel cafeetjes en toprestaurants met de lekkerste steaks te vinden. Net buiten Mendoza kunnen de echte avonturiers bij zonsopgang paardrijden in de Andesgebergte en Mt. Aconcagua beklimmen naar het hoogste punt van Argentinië. 

4. Snuif cultuur in Salta

Tijdens het backpacken in Argentinië moet je ook eens zeker langs Salta gaan, een provinciale stad gelegen in het noorden van het land. Het is geen grote stad, maar er is hier wel veel interessante musea te vinden, zoals de Museo Arqueologia de Alta Montana (MAAM). De MAAM is een archeologisch museum, waar je veel kunt leren over de inheemse cultuur van de Andes. Zo zijn er bijvoorbeeld gemummificeerde Inca kinderen te vinden, die in 1999 zijn ontdekt bij de Llullaillaco vulkaan. Drink ook eens een lekker koffietje in een van de vele cafés, gelegen op schattige pleinen waar muzikanten traditionele muziek ten gehore brengen. De architectuur in Salta is grotendeels in koloniale stijl gebouwd, dus je vindt er veel Spaanse invloeden in terug. De neoclassicistische Catedral Basílica de Salta is bijvoorbeeld een van de architecturale hotspots van deze stad. Deze kathedraal is aan de buitenkant lichtroze en aan de binnenkant versierd met gouden, blauwe en groene accenten.

Reacties uitgeschakeld voor Backpacken in Argentinië: deze hotspots moet je absoluut bezoeken!