vegan protein poeder
Food,  Health

Behaal je doelstellingen met Vegan Protein poeder!

Ben je op zoek naar een vegan protein poeder als vervanger van je whey poeder? Of dit nou is omdat je vegan bent of omdat je ‘’The Game Changers’’ documentaire hebt gekeken. Vegan protein poeders zijn niet alleen beter voor de wereld, ze kunnen ook voor jou zelf een positief effect hebben. 

Dierlijke en plantaardige eiwitten

Het is algemeen bekend dat dierlijke producten veel eiwitten bevatten, zoals vlees, vis en zuivel. Het grote voordeel van deze dierlijke eiwitten is daarnaast dat ze vaak ook alle 9 essentiële aminozuren bevatten. Dit is waarom sporters vaak veel vlees en zuivel eten. Dit is een goede manier om aan de benodigde eiwitten te komen met een compleet aminozuurprofiel. Er zijn echter ook veel nadelen aan het eten van dierlijke eiwitten. Het is niet zo goed voor de aarde en het milieu, en ook voor de prestaties kan het nadelige gevolgen hebben. Dat laatste is wel gebleken uit de Game Changers. 

De voordelen van plantaardige eiwitten

Veel mensen hebben de voordelen van plantaardige eiwitten laatst ontdekt, is wel gebleken uit de grote groei van het aanbod aan vleesvervangers en vegan protein poeders. De voornaamste reden waarom steeds meer mensen hiervoor kiezen zijn het welzijn van dieren, het milieu en de gezondheid. Plantaardige eiwitten kunnen dus ook een voordelig effect hebben op je gezondheid. Hieronder hebben we een aantal van die voordelen op een rijtje gezet:

  • Verlaagd risico op hartziektes, diabetes type 2, hypertensie, obesitas en kanker
  • Plantaardige eiwitten zijn makkelijker te verteren
  • Plantaardige bevatten meer vezels
  • Plantaardig eiwit bevat minder vet
  • Er zit ook minder cholesterol in

Vegan protein poeder

Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je door een vegan dieet een tekort hebt aan eiwitten. Het is echter wel vaak iets lastiger om voldoende eiwitten te eten en een volledig aminozuurprofiel binnen te krijgen. Eiwit poeder kan dan een uitkomst zijn, zeker als je veel en zwaar traint. Deze eiwit poeders zijn dan vaak gemaakt van soja, hennep, bruine rijst of erwten. Soja heeft hiervan het beste aminozuurprofiel, en is daarom vaak de beste keuze.

Reacties uitgeschakeld voor Behaal je doelstellingen met Vegan Protein poeder!