beschadigd haar
Health,  Hip and happening

Behandelen van beschadigd haar

Verf jij je haar vaak of verzorg je jouw haar niet goed? Grote kans dat je dan te maken hebt met beschadigd haar. Er zijn allerlei oorzaken die tot beschadigd haar leiden, zoals de toepassing van chemische behandelingen of thermische behandelingen. Merk je dat je gespleten haarpunten hebt of brokkelt je haar af? Of is je haar helemaal futloos en slap? Dan is het de hoogste tijd om er wat aan te doen en gelukkig zijn er verschillende manieren om beschadigd haar te behandelen. Ontdek hier welke behandelingen daar goed voor zijn.

Gebroken verbindingen herstellen en opnieuw opbouwen

Een van de succesvolle behandelingen, is het herstellen van gebroken verbindingen in je haar. Daar zijn de producten van Olaplex bijvoorbeeld geschikt voor. Het is namelijk niet alleen belangrijk om gebroken verbindingen te herstellen, maar ook om deze op te bouwen. Als je haar eenmaal is hersteld, is het eveneens aan te raden om voor goede verzorgingsproducten te kiezen. Dat doe je waarschijnlijk ook al voor je huid, zoals met producten van La Roche Posay.

Gebruik een conditioner

Je wast je haar natuurlijk regelmatig met shampoo, maar het is ook belangrijk om een goede conditioner te gebruiken. De conditioner geeft je haar als het ware een onderhoudsbeurt en ondersteunt het proces van het herstellen van beschadigd haar. De conditioner heeft namelijk als functie om de haarschubben te sluiten. Dit proces is verder te optimaliseren door je haar na te spoelen met koud water. Of als dat je net even wat te koud is dan met lauw water. Dat heeft een extra versterkend effect op het sluiten van de haarschubben.

Dep je haar voorzichtig droog

Na het wassen van je haar is het aan te raden om met de handdoek je haar droog te deppen. Heb jij altijd de neiging om hard en snel met de handdoek over je hoofd heen en weer te gaan? Dan loop je de kans dat je het haar beschadigt en herstelt het niet. Door de wrijving van de handdoek met je haar komen de haarschubben open te staan. Dat is juist niet de bedoeling als je beschadigd haar wilt herstellen. Daarom luidt het advies om rustig en voorzichtig te deppen. Het kost wat meer tijd, maar het heeft een positieve invloed op de conditie van je haar. Om dezelfde reden van wrijving is het eveneens aan te raden om niet op een kussensloop van katoen te slapen. Het is beter om een satijnen of zijden kussensloop te gebruiken. Die zijn glad, zodat er geen wrijving ontstaat. 

Reacties uitgeschakeld voor Behandelen van beschadigd haar