Besparen in de badkamer
Tips

Besparen in de badkamer: 7 makkelijke manieren

Besparen is een onderwerp dat tegenwoordig vaak aan bod komt. Het wordt overal toegepast en dus ook in de badkamer. Ook in deze ruimte kan je heel wat kleine dingen aanpassen die op termijn een verschil kunnen maken. Zo kan je wasbare wattenschijfjes gebruiken, korter douchen en het water opvangen om te hergebruiken. Hieronder delen we zeven makkelijke manieren om te besparen in de badkamer!

1. Besparen in de badkamer: gebruik wasbare wattenschijfjes

Gebruik je dagelijks twee watjes om je gezicht te reinigen of je make-up te verwijderen? Dan gooi je er jaarlijks zo’n 750 in de vuilnisbak, wat neerkomt op zo’n tien pakken! Door wasbare wattenschijfjes te gebruiken, draag je jouw steentje bij aan het milieu. Daarnaast bespaar je er veel geld mee omdat je ze kunt wassen in de wasmachine en steeds kunt hergebruiken. Je hoeft ze dus slechts een keer aan te kopen en daarna heb je er jarenlang plezier van!

Bamboozy 20 Zwart + Wit Wasbare Wattenschijfjes
Bamboozy 20 Zwart + Wit Wasbare Wattenschijfjes
Herbruikbare Wattenschijfjes van Vicius
Herbruikbare Wattenschijfjes van Vicius
12 Stuks Herbruikbare Wattenschijfjes
12 Stuks Herbruikbare Wattenschijfjes
16 Stuks XL Herbruikbare Wattenschijfjes
16 Stuks XL Herbruikbare Wattenschijfjes

2. Kies voor verpakkingsvrije beauty producten 

Als je kiest voor verpakkingsvrije beauty producten, zoals shampoo bars en scrub zeep, kies je niet alleen voor duurzaam maar ook voor je portemonnee. Deze producten zijn erg geconcentreerd waardoor je er slechts een beetje per keer van nodig hebt. Hierdoor gaan ze ontzettend lang mee en moet je minder snel een nieuw exemplaar kopen. Bovendien betaal je niet voor de verpakking want die is niet aanwezig.

WONDR - Shampoo bar
WONDR – Shampoo bar
Garnier Loving Blends Solid Shampoo Bar
Garnier Loving Blends Solid Shampoo Bar
HappySoaps Shampoo Bar
HappySoaps Shampoo Bar
Aromaesti Handgemaakte Scrubzeep
Aromaesti Handgemaakte Scrubzeep

3. Neem kortere douches

Een bad verbruikt meer water dan een douche. Gemiddeld zo’n 130 liter tegenover 75 liter. Een groot verschil dus! Als je wilt besparen in je nieuwe badkamer, neem je dus beter een douche. Douche hierbij kort, want je verbruikt zo’n 15 liter per minuut. Zet de kraan tussendoor uit, bijvoorbeeld tijdens het inzepen of scrubben. Hierdoor bespaar je niet alleen water maar ook energie. Op termijn zal je honderden euro’s besparen!

4. Installeer een spaardouchekop

Een spaardouchekop kan je waterverbruik in de douche tot maar liefst 50 procent verlagen. Hiermee kan je dus flink wat geld besparen, zeker wanneer je ook denkt aan de energie die het kost om de hoeveelheid water op te warmen. Hetzelfde geldt voor het toilet: investeer meteen in een spaartoets want je verbruikt veel water om het toilet door te spoelen. Alle beetjes helpen!

5. Vang het water op

Wacht jij soms ook tot het water warm is geworden? Dan doe je er goed aan om het koude water ondertussen op te vangen, zodat je er later iets anders mee kunt doen. Je kunt het water nog gebruiken voor te dweilen of om je kamerplanten water te geven. Het is toch zonde om het schone en drinkbare water zomaar door de afvoer te laten lopen? 

6. Gebruik regenwater

Wil je nog meer besparen op drinkwater? Dan kan je natuurlijk regenwater gebruiken. Je kunt regenwater perfect gebruiken om het toilet door te spoelen, om schoon te maken, te wassen en de planten water te geven. Je hoeft alleen maar een regenton in de tuin te zetten en je kan makkelijk honderden euro’s besparen!

in de badkamer Besparen

7. Zet de kraan uit

Tenslotte is het belangrijk om de kraan niet onnodig te laten lopen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen of scheren. Tijdens deze taken heb je immers geen water nodig. Neem dus pas water als je je mond spoelt of om je scheermesje schoon te maken. 

Nog meer bespaartips:

Wat te doen tegen een hoge gasrekening?


Drie manieren om geld te besparen

Reacties uitgeschakeld voor Besparen in de badkamer: 7 makkelijke manieren