me-time is belangrijk
Health,  Tips

Breng eens wat meer tijd met jezelf door

In ons drukke leven vergeten we soms om ook eens aan onszelf te denken. Tijd doorbrengen met jezelf is echter belangrijk om een gebalanceerd leven te kunnen leiden. Maar wat is me-time nu precies? En wat zijn de voordelen ervan? We zetten het voor je op een rijtje.

Wat is me-time?

Eigenlijk betekent me-time gewoon dat je tijd voor jezelf vrijmaakt. Deze tijd vul je in zoals jij dat wilt en staat dus geheel in het teken van joú wensen. Doe de dingen waar je gelukkig van wordt en waar je ontspanning in kunt vinden. Plan bijvoorbeeld een spa-dagje in, ga eens lekker alleen shoppen of lees dat boek dat al maanden op de kast ligt te verstoffen.

De voordelen van me-time

Zo nu en dan wat tijd voor jezelf inplannen zorgt ervoor dat je meer energie hebt, gelukkiger bent en beter tot rust kan komen. Momenteel zijn er meer mensen dan ooit overspannen. En dat is helemaal niet zo gek, als je bedenkt hoeveel we rennen, vliegen en hollen om alle ballen in de lucht te houden. Werk, sport, familie, vrienden, relatie, kinderen… Voor velen staat er elke minuut van de dag wel iets op de planning. Dit kun je een tijdje volhouden, maar op een gegeven moment kan het je gaan opbreken. Plan daarom me-time in om bij te tanken wanneer dat nodig is.

Hoe pak je me-time aan?

Vaak kun je zelf wel bedenken hoe je me-time kunt invullen. Dat tijd doorbrengen met jezelf een goed idee is, weet je misschien ook wel. Maar het daadwerkelijk doen, is soms lastig. Bedenk allereerst dat me-time geen luxe is; me-time is belangrijk om energiek en gelukkig te blijven. Je hoeft er dus absoluut geen schuldgevoelens aan over te houden! Als je echt niet weet hoe je tijd voor jezelf kunt invullen, dan kun je bedenken waar je vroeger als kind gelukkig van werd. Hield je altijd al van schilderen? Of vond je een bepaalde sport erg leuk om te doen? Pak het weer op!

Hoe vind je de tijd?

Ook tijd schijnt weleens een obstakel te zijn om me-time in te plannen. Want waar haal je de tijd vandaan in je volgeplande leven? Allereerst is het goed om te bedenken dat je voor niemand een perfect georganiseerd leven hoeft te leiden. Als je een week het huishouden wat minder uitvoerig hebt gedaan, is de kans groot dat het niemand anders zal opvallen. Kijk dus op welke gebieden je wellicht de teugels wat kunt laten vieren. En leer om te delegeren; zowel thuis als op je werk.

Me-time is belangrijk om een gebalanceerd, gelukkig leven te kunnen (blijven) leiden en lekker in je vel te zitten. Plan daarom regelmatig momenten voor jezelf in, zo vaak jij dat nodig denkt te hebben. Je zal zien dat je er uiteindelijk meer energie aan overhoudt!

Reacties uitgeschakeld voor Breng eens wat meer tijd met jezelf door