DIY

Cirkelzaag: wat je moet weten voordat je begint te gebruiken!

Cirkelzaagbladen zijn wolfraamschijven, met verschillende soorten en hoeveelheden tanden en om ze correct te gebruiken hebben we enkele tips gekozen die we belangrijk vinden.

Elke zichzelf respecterende timmerman/vrouw zou een cirkelzaag in zijn arsenaal moeten hebben. Hiermee is het mogelijk om in allerlei soorten materiaal zuiver en precies te snijden. Om het te gebruiken, moet u het juiste blad leveren, het in de juiste hoek installeren, de zaag uitlijnen op het materiaal en het langs de zaaglijn geleiden. Maak voordat u begint kennis met de bijzonderheden van het model dat u heeft en rust uzelf uit met een beschermende bril en handschoenen om veilig te kunnen werken.

Kies de juiste zaag

Sommige mensen veranderen het zaagblad niet volgens het materiaal, met het argument dat ze tijd verliezen met de verandering, maar wanneer het blad niet veranderd is, zal het werk slecht gedaan zijn en zult u meer tijd moeten verspillen om de snede te repareren of zelfs het geknipte materiaal te verliezen.

Met het juiste gebruik van bladen worden de materialen met een goede afwerking gesneden: hout, multiplex, fineer, MDF, vezelplaat, laminaten, kunststoffen, aluminium en acryl.

Het krijgen van een schone snede

Plaats de plank of het paneel met het beste oppervlak naar beneden. Op deze manier zal er een eventuele verbrijzeling van de bovenkant plaatsvinden. U kunt ook plakband gebruiken om te voorkomen dat de vezels opstijgen.

De andere zeer belangrijke tip is het bieden van voldoende ondersteuning tijdens het snijden om een gevaarlijke klap, die kan optreden als het mes vast komt te zitten in de snede, te elimineren. Plaats daarom vier steunbeugels onder de plaat, met één steun aan elke kant van de snijlijn. Vervolgens worden de helften van de platen bij het knippen volledig ondersteund door twee steunen tijdens het knippen.

Bij het zagen van de uiteinden van het hout moet het deel zo worden gepositioneerd dat de zaagsnede buiten de steun valt (niet tussen de steunbeugels). Laat het kortste deel vallen terwijl het langste deel op de steunen blijft staan. Het snijden tussen de steunen zorgt ervoor dat het blad bij het vallen scheurt en uiteindelijk de vezels optilt.

Duurzaamheid verlengen met onderhoud

Het is goed om te weten dat de zaag voortdurend moet worden onderhouden. Dit komt omdat de vernislaag rond de zaag regelmatig met een beetje oplosmiddel moet worden verwijderd. Als de meubelmaker zich niet aan deze aanwijzing houdt, loopt de zaag het risico om te verbranden of te breken bij gebruik.

Reacties uitgeschakeld voor Cirkelzaag: wat je moet weten voordat je begint te gebruiken!