beste manier om concealer aan te brengen
Tips

Concealer aanbrengen: zo doe je het perfect!

Een concealer is vaak je redder in nood tijdens je make-up routine. Dit product camoufleert donkere kringen, puistjes en andere onzuiverheden. Hierdoor creëer je een frisse teint en voel je je een stuk zelfzekerder. Maar hoe doe je dat eigenlijk: perfect concealer aanbrengen? Je leest het in deze blogpost!

1. Concealer aanbrengen voor of na foundation?

Concealer aanbrengen voor of na foundation? In de meeste gevallen breng je eerst foundation aan. Deze camoufleert het grootste deel van je oneffenheden en zorgt voor een egaal gezicht. Gebruik daarna concealer om kleine imperfecties of kleurafwijkingen te corrigeren. Let op: er zijn twee uitzonderingen! 

Rond je oogcontouren breng je best geen foundation aan maar alleen concealer. Teveel laagjes aanbrengen kan een onnatuurlijk effect creëren. Je brengt ook beter geen concealer aan over een poeder foundation. Als je een foundation in poedervorm gebruikt, dan breng je beter eerst concealer aan. Hiermee kan je lelijke vegen en opgehoopte restjes vermijden.

Heb je een mooi egale huid? Dan kan je perfect concealer aanbrengen zonder foundation. Hierbij is het wel belangrijk dat de concealer mooi aansluit bij je eigen huidskleur. Niemand wordt vrolijk van twee duidelijke strepen onder z’n ogen.

2. Breng concealer plaatselijk aan

Een tweede tip om perfect concealer aan te brengen is om dit plaatselijk te doen. Stip een beetje product op de plekken die je wilt camoufleren en blend het uit met je vingers, een foundation kwast of een vochtige spons. Het is belangrijk dat je het product vervaagt tot je geen overgang meer ziet tussen de concealer en je foundation of huid. 

Wil je concealer aanbrengen onder je ogen? Breng dan concealer aan in de vorm van een driehoek, met de punt naar beneden, voor een liftend effect. Je kunt ook een stipje op je oogleden aanbrengen en op de appeltjes van je wangen voor een extra frisse blik!

juiste manier om concealer aan te brengen

3. Breng dunne laagjes aan

Start altijd met een dun laagje. Je kunt beter opbouwen dan ineens teveel gebruiken. Op die manier bekom je ook het meest natuurlijke resultaat. Een dikke laag concealer benadrukt lijntjes en rimpeltjes, wat je uiteraard wilt voorkomen. 

4. Concealer op puistjes aanbrengen

Wil je concealer aanbrengen op een puistje? Breng hem dan eerst aan op je vinger en dep de concealer vervolgens op je gezicht. Wanneer je dit rechtstreeks met de applicator doet, bestaat de kans dat er bacteriën in de tube komen. Ook kan je nog meer puistjes creëren als je de volgende keer met de applicator over je gezicht gaat.

5. Poeder af voor het mooiste resultaat

Om er tenslotte voor te zorgen dat je concealer mooi blijft zitten, kan je er wat transparant fixatiepoeder over aanbrengen. Dat doe je het best met een zachte borstel. Ook hier ga je beter in kleine stapjes te werk. Wanneer je teveel poeder aanbrengt, zal je een onnatuurlijke look creëren. 

beste manier om concealer uit te brengen

Shoppen: dit zijn onze favoriete concealers 

Reacties uitgeschakeld voor Concealer aanbrengen: zo doe je het perfect!