ledverlichting keuken
Interior,  Living

Creatief met led verlichting: 3 ideeën

 Led verlichting is niet alleen energiezuinig, het is ook nog eens hartstikke veelzijdig. Naast de traditionele spots en lampen kun je namelijk led verlichting in nog veel meer uitvoeringen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan led strips of led snoeren. Hiermee maak je van je interieur of buitenruimte een sfeervol geheel. Staat er een interieur update op de planning of wil je van jouw tuinhuisje echt iets tofs maken? Lees dan deze creatieve ideeën met led verlichting en laat je inspireren! 

Ledverlichting in de keuken 

Veel mensen hebben inbouwspotjes in de keuken om voldoende licht te hebben wanneer er gekookt wordt. Dit is natuurlijk een hele goede reden – je wilt wel zien wat je aan het snijden bent. Toch hoeft de verlichting in je keuken niet enkel een praktische functie te dienen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om naast je inbouwspotjes led strips onder de onderste keukenkastjes te bevestigen waardoor er een subtiele gloed onder vandaan komt. Dit geeft je keuken een erg luxe en stijlvolle uitstraling! 

Met led strips aan de bovenkant van een verlaagd plafond kun je in je keuken ook een geweldig effect creëren. Ondanks dat het plafond iets verlaagd wordt, krijgt je keuken een ruimtelijke sfeer. Je keuken lijkt groter dankzij de led verlichting. Voeg ook led dimmers toe om je keuken echt sfeer te geven! 

Werk met kleur 

Het mooie van led verlichting is dat het in alle kleuren verkrijgbaar is, en vaak ook nog eens allemaal tegelijk. Led verlichting kun je vaak gemakkelijk met een afstandsbediening van kleur laten veranderen. Zo pas je de kleur van je verlichting aan de omgeving aan; combineer verschillende kleuren met je interieur of geef je feestjes een extra dimensie met gekleurde ledverlichting. 

Word je echt creatief met led verlichting? Maak er dan kunst van voor in je huis. Een muur met led als kunstwerk kan bijvoorbeeld heel gaaf zijn. Zeker wanneer je de kleur van deze led lampen aan kunt passen. Op die manier kijk je steeds naar een ander kunstwerk aan je muur. 

In de trap 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij een traprenovatie gelijk led verlichting in te laten bouwen. Onder iedere trede wordt een klein led lampje geplaatst zodat de stootborden subtiel verlicht worden. De warmte en kleur van het licht bepaal je helemaal zelf. En ook wanneer de verlichting aan is en wanneer niet kun je helemaal zelf bepalen. ’s Avonds kan led verlichting in de trap namelijk niet alleen mooi zijn maar ook praktisch en zelfs veilig. In het donker een trap op- of aflopen kan namelijk best gevaarlijk zijn. 

Creatief met led op 3 manieren 

Wil jij meer halen uit je led verlichting? Leef je uit en wees creatief! De veelzijdigheid van led verlichting biedt jou de mogelijkheid om alles te bedenken wat je maar wil.   

Reacties uitgeschakeld voor Creatief met led verlichting: 3 ideeën