wat kun je allemaal maken van pallets
Fashion

Creatief met pallets: leuke creaties voor een uniek interieur

We hebben in de loop der jaren talloze projecten met houten pallets gezien, en vaker zijn ze wel dan niet lelijk, maar volkomen nuttig. Pallets zijn geweldig voor de doe-het-zelver omdat ze goedkoop en gemakkelijk zijn om mee te werken. Wat kun je allemaal maken van pallets? Nou, het uitzicht is niet altijd meteen duidelijk, maar je kunt wel heel wat meubels maken met pallets. Lees verder om enkele creatieve ideeën te ontdekken!

meubels maken met pallets

Wat kun je allemaal maken van pallets?

Meubels maken met pallets kan om het even wat zijn, inclusief stoelen, banken, bedden, tafels, bureaus, muur planken en ander huis- of kantoormeubilair. Omdat pallets herbruikbare artikelen zijn, worden ze goed behandeld en gemaakt met een lange levensduur in het vooruitzicht. Dit betekent dat wanneer je pallets gebruikt voor meubels, deze sterk zijn en kwaliteit voor geld bieden. Heel wat mensen gebruiken gerecycleerde houten pallets om een meesterwerk te maken! Laat je inspireren door de duizenden ideeën voor palletmeubels die je online kunt vinden! Het zijn niet alleen leuke projecten, je kunt er heel wat van je zuurverdiende geld mee besparen! Bovendien ben je zeker van de kwaliteit en afwerking die in je meubels is gestopt.

meubels maken met pallets

Pallet bank maken

Bij een pallet bank maken, is een aantal houten pallets verzamelen het eerste wat je moet doen. Als je al kussens hebt, kun je deze op de pallets leggen om te zien hoeveel pallets je uiteindelijk nodig zult hebben voor je project. Ideaal om als zitkussen te gebruiken zijn de babymatrassen die je gemakkelijk in een uitverkoop of tweedehandswinkel of forum kunt vinden. Als je de pallets op elkaar hebt gestapeld, schroef je de rug vast met stevige schroeven. Het enige wat je vervolgens nog moet doen, is de pallets schilderen. Nadien leg je de babymatrassen erop en kun je je bank verder decoreren met leuke en kleurrijke kussens.

pallet bank maken

Pallet bed maken

Uiteraard heb je bij een pallet bed maken opnieuw heel wat mogelijkheden. Je kunt zes houten pallets gebruiken of 12, om het bed wat te verhogen. Daarnaast kun je kiezen tussen een bed met of zonder hoofdeinde of bedeinde. Net zoals met elk project maak je de pallets proper en zorg je ervoor dat het pallethout is gladgeschuurd. Je kunt kiezen om de natuurlijk kleur te behouden of het hout te schilderen. Van zodra dit achter de rug is en de matras ligt op het bed, kun je bijvoorbeeld onder de pallets verlichting plaatsen, wat een heel aangename sfeer in je slaapkamer brengt.

pallet bed maken
Reacties uitgeschakeld voor Creatief met pallets: leuke creaties voor een uniek interieur