vintage vloerkleden
Living

Creëer een warm en sfeervol interieur met een vintage vloerkleed

Vloerkleden steeds populairder

Veel mensen hebben een vloerkleed in huis liggen. Vooral in de woonkamer, maar ook in de hal en steeds vaker ook in de tuin komen vloerkleden voor. Met name het vintage vloerkleden zijn sinds enkele jaren steeds populairder aan het worden. Wat verstaan we precies onder een vintage vloerkleed? En waarom zou je dit type vloerkleed aanschaffen?

Wat is een vintage vloerkleed?

Er zijn verschillende vloerkleden die vallen onder de ‘vintage vloerkleden’. Enerzijds de vloerkleden die al vele jaren oud zijn, waardoor ze vaak een gebruikte look hebben. Anderzijds zijn er tegenwoordig veel vloerkleden met een vintage look gebaseerd op oude / vintage kleden met medaillon of patchwork. Vintage vloerkleden zijn zeker geen saaie vloerkleden.  Integendeel: vintage vloerkleden ogen vaak lekker modern, uniek en hebben een compleet eigen stijl en uitstraling. Ze zien er lekker doorleefd en bijzonder uit. En juist dat is wat deze vloerkleden zo bijzonder maakt.

Eindeloze varianten en soorten

Een van de grootste pluspunten van vintage vloerkleden is dat er een eindeloze variatie is aan typen, modellen en soorten. Zo hoeft een vintage vloerkleed niet per definitie uit één stofsoort te bestaan, maar kan ook een ontwerp zijn waarbij diverse stoffen en patronen zijn samengevoegd tot een uniek design. Verder is het mooie aan vintage kleden dat deze in alle soorten interieurs bruikbaar zijn. Of je nu van een landelijke atmosfeer houdt, een nieuwbouwwoning betrekt of juist een klassieke sfeer in de woonkamer wilt: er is enorm veel keuze aan vintage kleden en stijlen! En ook combineren met meubilair kan op allerlei manieren. Dus laat je fantasie gewoon lekker de vrije loop en maak je eigen unieke interieur met vintage kleden!

Warmte en gezelligheid

Het belangrijkste effect van vintage is de warmte en gezelligheid die deze vloerkleden hebben. Ze zorgen haast automatisch voor een sfeer die knus is en een gevoel van herkenbaarheid en vertrouwdheid oproept. Dat komt omdat vintage kleden een authentieke uitstraling hebben, alsof je zo de jaren 1970, 1990 of 1950 – uiteraard afhankelijk van jouw stijlvoorkeuren – instapt.

Reacties uitgeschakeld voor Creëer een warm en sfeervol interieur met een vintage vloerkleed