ruimte creëren met spiegels
Living

Creëer ruimte in je interieur door met spiegels te spelen

Een visuele restyling van het interieur

Ruimte creëren met spiegels is een interieurtrend die echt in opkomst is. Door te spelen met spiegels kun je kamers, hallen en andere woninggedeelten een stuk groter laten lijken of een visuele restyling te geven. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van spiegels is dat je jouw interieur een stuk lichter kunt maken. Door te spelen met spiegels zorg je voor gratis lichtinval en bespaar je uiteindelijk ook energie, omdat de verlichting minder vak aan hoeft. Maar hoe pak je dit slim aan? De beste tips en inspiratie voor het ruimte creëren met spiegels vind je hieronder. Doe er je voordeel mee en creëer ruimte in huis door de optische illusies te benutten van spiegels.

1. Kies voor een spiegel die lente suggereert

Creëer ruimte in je interieur door aan het einde van een gang of hal met zijingang of zijuitgang, een grote spiegel op te hangen die iets schuin staat. Gebruik een grote spiegel, indien mogelijk van het plafond tot de vloer. Zorg dat vanuit de hal een deel van het interieur zichtbaar is via de spiegel. Met name als je groene planten, fleurige bloemen of klassiek houten meubilair in de kamer weet te spiegelen naar de gang, creëer je een geweldig lenteachtig perspectief. Kom je thuis en loop je de hal in, dan heb je ook in de herfst en winter het idee dat de lente inmiddels al is aangebroken.

2. Zorg voor meer diepte met een spiegel

Creëer ruimte in je interieur op een slimme manier door een grote spiegel op te hangen op een blinde muur. Met name in de woonkamer of slaapkamer geeft een spiegel een prachtig diepte-effect. In woonkamer kun je bijvoorbeeld een spiegel plaatsen naast de boekenkast, waardoor die een stuk langer lijkt. En in de slaapkamer is spelen met spiegels mogelijk door een spiegel met extra lichtinval haak op de kledingkast te plaatsen, zodat deze een langer en dieper perspectief krijgt.

3. Decoratieve kracht van spiegels

Onderschat de decoratieve uitstraling van spiegels niet. Belangrijk is om te kiezen voor een fraaie omlijsting die als decoratief in jouw interieurstijl past. Zorg dat er voldoende licht op de spiegel valt, zodat het decoratieve aspect nog sterker naar voren komt.

4. Meer hoogte suggereren met een spiegel 

Ten slotte is het mogelijk om door specifiek spiegelgebruik de illusie te creëren dat een vertrek of ruimte hoger is dan deze in werkelijkheid is. Dit effect kun je bereiken door meerdere langere spiegels verticaal op te hangen in de woonkamer. Door te kiezen voor een combinatie met enkele lange, smalle lampen en planten, wordt het hoogteperspectief nog meer vergroot.

Reacties uitgeschakeld voor Creëer ruimte in je interieur door met spiegels te spelen