Food

Culinaire barbecue avond

Heb je een toffe barbecue op de planning staan met je beste vrienden? Maar hebben jullie zin in een avondje met culinaire vleesgerechten in plaats van worst, speklappen en karbonade? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben twee bbq recepten die jou zeker aan zullen spreken. Lees dus vooral verder!

Perfect gegrilde steak

Wat je als echte vleeseter natuurlijk niet kunt missen op een barbecue is een heerlijke steak. Deze kun je op meerdere manieren bereiden. Hierbij kun je kiezen voor een ossenhaas, kogelbiefstuk, entrecote of rib eye. Om zeker te zijn van een goed stuk vlees, kunnen wij adviseren om de steak bij een echte slager te kopen. Je betaalt ervoor, maar dat proef je uiteindelijk ook overduidelijk het verschil. Hierbij is het van belang dat het vlees minimaal 2,5 centimeter tot maximaal 5 centimeter dik is om het goed te kunnen bereiden. Voor het bereiden is het van belang dat je het vlees een uur van tevoren uit de koelkast haalt om het op kamertemperatuur te laten komen.

biefstuk van de barbecue

Voorzie het vlees van een dun laagje olijfolie, zodat het niet uitdroogt.

Nu is het een kunst om het vlees op een goede manier te bereiden op de barbecue. Plaats het stuk op de heetste gedeelte van de barbecue. Draai hem na één a twee minuten geleidelijk om. Nu is het aan jou wanneer je het vlees ervan af wilt halen. Besprenkel de steak op het eind met een beetje zout en peper om extra smaak aan te brengen. Zeker dat jij en je vrienden zullen genieten van dit heerlijke stukje vlees.

Smeuïge spareribs

Naast een overheerlijke steak is een perfect gegaarde sparerib natuurlijk ook altijd heerlijk. Je kunt de sparerib op diverse manieren bereiden. Een eigen marinade van diverse kruiden en specerijen is natuurlijk heerlijk. Marineer het vlees zeker een dag van tevoren zodat de marinade er goed in kan trekken en het vlees van een goede smaak voorziet. Ook kun je kiezen voor het aanbrengen van barbecuesaus tijdens de laatste minuten van het grillen. De saus zal heerlijk in het vlees trekken, waardoor hij een heerlijke barbecuesmaak zal krijgen.

Bijgerechten

Naast het genieten van heerlijke stukken vlees op de barbecue, is het natuurlijk ook prettig om salades en stokbrood op tafel te hebben staan. Wil je een keer niet voor de standaard salades gaan uit de supermarkt, ga eens op zoek naar een slager en vraag eens naar de mogelijkheden om een salade te kopen. Ze zijn vaak vers bereid, waardoor je zeker bent van een heerlijke frisse salade.

Naast deze salades en stokbrood, is de avond pas compleet met passende drankjes. Doe eens gek en koop een aantal heerlijke speciaalbieren uit de supermarkt of bij een drankenspeciaalzaak. Of koop likeurtjes waar je van kunt genieten tot in de late uurtjes.

Geheid dat jij samen met je vrienden zult genieten van deze bbq recepten. Het zal een avond worden die jullie niet gauw meer zullen vergeten!

 

Reacties uitgeschakeld voor Culinaire barbecue avond