Cupcakes maken voor beginners
DIY: Cupcakes maken voor beginners
Cupcakes maken lijkt heel moeilijk maat het gaat gemakkelijker dan het lijkt. Cupcakes maken voor beginners is redelijk eenvoudig als je dit receptje stap voor stap volgt zoals het neergeschreven staat. Dus niet onmiddellijk panikeren met dit basisrecept zelf cupcakes maken tover je heerlijke cupcakes op tafel.
Cupcakes maken voor beginners: Hoe begin je eraan?
Eerst moet je nagaan of je wel het materiaal hebt om cupcakes in te bakken. Hieronder vind je een overzichtje. Natuurlijk heb je ook een aantal ingrediënten nodig als basis om cupcakes te maken.
Cupcakes maken: het materiaal dat je dient te gebruiken
- Een oven: Deze oven laat je voorverwarmen op 170 graden. Deze kan je nu al aanzetten.
- Een bakblik voor cupcakes.: Hierin kan je al op voorhand de papieren vormpjes in plaatsen
- Een kom: Deze dient om het beslag in klaar te maken
- Een mixer
- Twee eetlepels
- Een tandenstoker
- Een rooster: Hier kan je de cupcakes laten op afkoelen
Cupcakes maken: de ingrediënten die je nodig hebt
- Boter (125 gr): Neem deze alvast uit de ijskast om ze op kamertemperatuur te laten komen
- Kristalsuiker (125 gr)
- Zelfrijzende bloem (125 gr)
- Melk (2 eetlepels)
- Eieren (2 stuks)
Cupcakes maken: Hoe begin je aan het recept?
Doe de boter in een kom en mix er zachtjes de suiker doorheen. Als de massa één geheel wordt, voeg nu één voor één de eieren toe en blijf zachtjes mixen. Doe nu geleidelijk aan de bloem erbij. Steeds blijven mixen tot het één geheel is. Nu nog de twee eetlepels melk erbij en het beslag is klaar.
Neem het bakblik met de papieren vormpjes en vul deze vormpjes tot ongeveer 1/3 van de rand. Plaats deze bakplaat in de oven en laat de cupcakes ongeveer 20 tot 25 min. Bakken op 170 graden.Na 20 min. Check je met de tandenstoker of ze gaar zijn of niet. Blijft er nog deeg aan je tandenstoker hangen dan moeten ze nog even bakken. Als er niets blijft hangen aan de tandenstoker, dan neem je de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen op het rooster.
Neem het bakblik met de papieren vormpjes en vul deze vormpjes tot ongeveer 1/3 van de rand. Plaats deze bakplaat in de oven en laat de cupcakes ongeveer 20 tot 25 min. Bakken op 170 graden.Na 20 min. Check je met de tandenstoker of ze gaar zijn of niet. Blijft er nog deeg aan je tandenstoker hangen dan moeten ze nog even bakken. Als er niets blijft hangen aan de tandenstoker, dan neem je de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen op het rooster.
Cupcakes maken: Hoe versieren?
Zijn de cupcakes voldoende afgekoeld dan kan je ze versieren.
- Met choco: je kan de bovenkant insmeren met choco en nadien afwerken met suikerbloemetjes (deze kan je zo in de winkel kopen)
- Met slagroom: Deze kan je afwerken dan met van die gekleurde minibolletjes (ook zo verkrijgbaar in de winkel)
- Met een gekleurde roomkaastopping:
Ingrediënten op kamertemperatuur voor deze roomkaastopping (zelf cupcakes maken)- Boter (100 gr)
- roomkaas naturel (185 gr)
- poedersuiker (125 g)
Meng deze drie ingrediënten zachtjes onder elkaar. Nadien kan je er een kleurtje bijvoegen (ook gewoon verkrijgbaar bij de bakproducten in de supermarkt). Afwerken kan ook met suikergoed.
Zoals je ziet, zelf cupcakes maken is niet zo moeilijk als je gewoon het recept volgt.