kookboeken-die-je-moet-hebben
Books

De 10 leukste en beste kookboeken van 2020

Als je niet zo’n ervaren kok bent en op jezelf gaat wonen, komen kookboeken voor beginners natuurlijk prima van pas. Maar wat zijn eigenlijk echte aanrader, dus kookboeken die je moet hebben als beginnende gastronoom? In dit artikel zetten we de 10 beste kookboeken van 2020 voor je op een rij. Wil je zelf een kookboek kopen of een kookboek cadeau doen, dan moet je echt een van de boeken uit onze kookboek top 10 kopen.

1. Lekker & simpel

Het beste kookboek aller tijden bestaat wellicht niet, maar als er één kookboek genoemd moet worden in deze categorie is dat het boek Lekker & simpel van Sofie Chanou. Dit populaire kookboek komt zeker in de buurt van het beste kookboek aller tijden. Daarom zetten we dit boek op nummer één in onze kookboek top 10.

2. De groene bakplaat

Een van de beste kookboeken die je moet hebben is De groene bakplaat, geschreven door Rukmini Iyer. In dit formidabele kookboek vind je 75 heerlijke groentegerechten om in de oven te bereiden.

3. Uit de keuken van Fatima

Wil je een leuk kookboek kopen of een kookboek cadeau doen aan een familielid of vriend(in), dan is Uit de keuken VAN Fatima een prima aankoop. Dit kookboek van Fatima El Arari bevat tal van overheerlijke Marokkaanse recepten en gerechten.

4. Koekjesbijbel

Plannen om een goed kookboek kopen te gaan? Onze nummer vier staat boordevol lekkere en gemakkelijk te bereiden koekjesgerechten, maar liefst 170 recepten. Het betreft het kookboek Koekjesbijbel van Rutger van den Broek.

5. Simpel

Koken voor personen zonder al te veel ervaring kan moeizaam gaan. Voel je je aangesproken? Koop dan deze topper onder de kookboeken voor beginners, namelijk het kookboek Simpel van Yotam Ottolenghi. Een van de lekkerste recepten uit Simpel is burrata met gegrilde druiven en basilicum.

6. Veg!

Een van de beste kookboeken van 2020 voor vegetariërs is geschreven door Hugh Fearnley-Whittingstall en heet Veg!

7. Scandinavisch comfort food

In onze kookboek top 10 hoort ook Scandinavisch comfort food thuis. Dit leerzame en mooi vormgegeven kookboek van Trine Hahnemann bevat tal van overheerlijke recepten die zonder gastronomische ervaring eenvoudig te maken zijn.

8. Afvallen met gezond en vooral lekker eten

In een top 10 kookboeken die je moet hebben, mag Afvallen met gezond en vooral lekker eten van Natalia Rakhorst niet ontbreken. Heerlijk eten en tegelijk afvallen: wie wil dat nu niet?

9. Quiche & Hartige taart

Op nummer 9 staat het fraaie kookboek Quiche & Hartige taart van Marion Flipo. Dit kookboek staat boordevol lekkere taartrecepten.

10. Kaneel & Kardemom

Op nummer 10 qua kookboeken voor beginners zetten we Kaneel & Kardemom. Dit kookboek van Anne Shooter staat vol met bakrecepten uit het Midden-Oosten. Eet smakelijk alvast!

Reacties uitgeschakeld voor De 10 leukste en beste kookboeken van 2020