badkamer inrichten
Living

De basisregels voor het inrichten van je badkamer

Wordt het weer eens tijd om de badkamer een nieuw leven in te blazen? Anno 2019 zijn er vele leuke trends te vinden die jij kunt gebruiken. Je dient wel met enkele basiszaken rekening te houden om je badkamer goed functioneel te houden.

Gebruik de huisstijl

Bij het (opnieuw) inrichten van de badkamer doe je er goed aan om de huisstijl aan te houden. Heb je bijvoorbeeld een landelijke inrichting in je huis? Dan kan het goed zijn om houten materialen in je meubels en decoratie te gebruiken. Hou daarbij wel altijd rekening met de vochtigheid van de ruimte, met name hout kan vaal slecht hier tegen. Een goede beschermlaag is dan aanbevolen. Je kunt er ook voor kiezen om PVC met een houten uitstraling te gebruiken: dat is ideaal voor de badkamer.

De juiste meubels

Bij een nieuwe inrichting ga ja natuurlijk ook prachtige nieuwe badkamermeubels bestellen. Kies daarbij voor meubels die bij de huisstijl passen, maar denk daarbij tegelijkertijd aan de functionaliteit. Heb je bijvoorbeeld echt meerdere kasten nodig? Maak diverse ontwerpen, liefst met een 3d programma, waarbij je je ideeën uitwerkt in diverse perspectieven. Zo kan je een goed krijgen hoe het er uit gaat zien en voorkom je teleurstellingen.

Een kleine ruimte

Heb je een kleinere badkamer? Dat hoeft geen probleem te zijn. Door handig gebruik te maken van meerdere spiegels kan je de ruimte groter laten lijken. Daarbij is het wel belangrijk om voor meubels te kiezen die vooral hoger zijn zodat je makkelijk je spullen kunt bewaren zonder dat je teveel ruimte kwijtraakt.

Een douchewand

Een douchegordijn is een goedkope manier om te voorkomen dat het water in de rest van je badkamer komt. Maar wil je wat meer stijl, dan kan je voor een douchewand kiezen: deze zijn solide en ook hygiënischer, je kunt het makkelijker schoonmaken.

Nieuwe tegels

Je kunt ervoor kiezen om de badkamer grondig aan te pakken en nieuwe tegels te plaatsen. Zo kan je met lichte tegels jouw ruimte groter laten ogen, of kies je juist voor een industriële aanpak met donkere tegels. Laat je informeren naar de laatste badkamertrends. Je kunt je badkamer enorm laten opvallen met prachtige nieuwe tegels, badkamermeubels en sanitair.

Reacties uitgeschakeld voor De basisregels voor het inrichten van je badkamer