Health

De belangrijkste punten van een gezonde levensstijl

De afgelopen twee jaar hebben we met zijn allen veel vanuit huis moeten werken om zoveel mogelijk sociale afstand te kunnen bewaren. In die tijd waren ook de sportscholen dicht we hebben zelfs te maken gehad met een avondklok, waarbij je ’s avonds niet eens meer naar buiten kon. Dit allemaal leidde ertoe dat we minder gingen sporten, en überhaupt minder lichaamsbeweging kregen. Uit onderzoek blijkt nu dat veel mensen het sporten na de pandemie niet meer hebben opgepakt, wat automatisch leidt tot een ongezondere levensstijl. Tijd dus om de verschillende manieren om gezond te leven weer eens op een rijtje te zetten, zodat we onze gezonde routines weer terug kunnen krijgen!

Train regelmatig en zorg voor een fysiek actief leven

In de pandemie waren we aangewezen op thuistraining, of je hond uitlaten of buiten hardlopen. Nu zijn alle Corona maatregelen echter al een tijdje losgelaten en kun je weer gaan sporten. En wij raden iedereen van harte aan om dit te doen! Tegenwoordig kun je overal wel een sportschool vinden, of je nu een sportschool in Tilburg zoekt of in Sneek. Met andere woorden: er is geen excuus om minimaal twee keer per week te sporten, waar je ook woont!

Meet, en let op, je gewicht

Door jouw lichaamsgewicht dagelijks of wekelijks bij te houden, kun je zien wat je verliest en/of wat je aankomt.

Beperk ongezond voedsel en eet gezond

Vergeet niet te ontbijten en kies een voedzame maaltijd met meer eiwitten en vezels en minder vet, suiker en calorieën. Een ongezond eetpatroon heeft invloed op heel veel zaken in je lijf. Je hoeft echt niet als een monnik te leven en je kunt best wel eens buiten de lijntjes kleuren, maar zorg dat je over het algemeen gezond eet. En belangrijker: wees hier actief mee bezig, zodat je weet wat je eet en dit eventueel kunt aanpassen!

Neem multivitamine supplementen

Om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, is het een goed idee om dagelijks een multivitamine supplement te nemen, vooral als je geen variatie aan groenten en fruit in huis hebt. Veel micronutriënten zijn van vitaal belang voor jouw

immuunsysteem, waaronder vitamine A, B6, B12, C, D en E, evenals zink, ijzer, koper, selenium en magnesium. In sommige gevallen kunnen hoge doses vitamines slecht zijn voor je gezondheid. Als je dus meer wil nemen dan alleen de basis supplementen moet je je goed inlezen of laten informeren!

Drink genoeg water en blijf gehydrateerd… en beperk drankjes met veel suiker

Drink regelmatig water om gezond te blijven. Probeer minimaal anderhalve liter water per dag te drinken. Het bij je dragen van een waterfles kan ervoor zorgen dat je dit snel als routine aan je leven kunt toevoegen.

Verminder de zit- en schermtijd in je leven

Zelfs mensen die regelmatig sporten, kunnen verhoogd risico hebben op diabetes en hartaandoeningen en beroertes als ze veel tijd achter computers doorbrengen. Praktisch gezien, kun je het beste pauzes nemen om het kwartier. Uiteraard snappen wij dat dit vaak niet haalbaar is en dat is nu ook weer niet zo’n groot probleem, maar zorg dat je een paar keer per dag op staat en door het kantoor of de kamer loopt om niet constant achter je scherm te zitten!

Zorg voor voldoende nachtrust

Er is een zeer sterk verband tussen slaap kwaliteit en -kwantiteit en je immuunsysteem. Je kunt je immuunsysteem goed houden door zeven tot acht uur slaap per nacht te krijgen!

Reacties uitgeschakeld voor De belangrijkste punten van een gezonde levensstijl